26 / 04 / 2024

Mersin-Tarsus Bölgesi

Mersin-Tarsus Bölgesi

Tekfen İnşaat ile HMB - Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin Fransız Vinci Grubundan Entrepose Contracting ile oluşturduğu Konsorsiyum, Toren Doğalgaz ve Gaz Depo firmaları ile toplam 2 milyar 413 milyon Euro tutarında iki adet sözleşme imzalandı.

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki bazı taşınmazlar için teklif toplanacak!

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki taşınmazların faaliyet ruhsatı süresince kullanıma verilmesine yönelik teklif toplanacak.

Silifke Kargıcık Bölgesi'ne 1.800 odalı tesis geliyor!

Mersin ilinin Silifke ilçesindeki Kargıcık Bölgesi'nde tamamını tek bir işletmenin üstleneceği, 400 dönüm arazi üzerinde, 1800 odalı tesis kurulacak...

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB'nin temeli atıldı!

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. Törende konuşan Bakan Varank, "Türkiye'nin Otomobili sayesinde 60 yıllık bir hayalin, gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahit olduk." dedi.

Mersin Tarsus OSB işçilerine konut müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için TOKİ ya da belediye vasıtasıyla yaklaşık 5 bin kişilik konut projesi yapacaklarını kaydetti.

Mersin Tarsus'a 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılacak!

Mersin'deki altyapı çalışmaları tamamlanan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi tahsis sahibi 6 firmanın tesis yatırımlarını bekliyor. Bölgeye 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılması planlanıyor. 

Mersin Tarsus'da acele kamulaştırma kararı!

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan 266 alan acele kamulaştırılacak...

Tekfen İnşaat'tan 2.4 milyar euroluk 2 sözleşme!

Tekfen İnşaat ile HMB-Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin Fransız Vinci Gnıbu'ndan Entrepose Contracting ile oluşturduğu konsorsiyum, Mersin-Tarsus Bölgesi'nde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek yeraltı doğalgaz depolama tesislerinin yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin-Tarsus OSB'ye otoban müjdesi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin otoban bağlantı sorununun, 2017 yılının ortalarında çözüleceğini söyledi.

Mersin Tarsus'ta 37 grup eşya ihale edilecek!

Mersin Tarsus'ta 37 grup eşya satışı ihaleyle satılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü satışa esas bedeli en az 24,32 TL ile en çok 435.791,88 TL arasında değişiyor.

Mersin-Tarsus OSB, Türkiye’nin en çevrecisi olacak!

Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak için çalışmalarına hız veren Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO), bu kapsamda öncelikli olarak deşarj ünitesi izni almak için temaslarını sürdürüyor.

Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı askıda!

Mersin Silifke İlçesi, Kum Mahallesi, Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu yeniden askıda...

Praktiker Pratik Mersin Tarsus'ta açıldı!

Praktiker, Akdeniz Bölgesi’ndeki ilk Praktiker Pratik mağazasını Mersin-Tarsus’ta sürpriz indirimlerle açtı. Praktiker Pratik Tarsus, 950 metrekarede sunduğu 5 bin ürünle bölgenin ev geliştirme ve yapı marketi alanındaki tüm ihtiyacını karşılayacak

Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi tahsisleri iptal edildi!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi'nde firmalara yapılan tahsislerin iptal edildiğini açıkladı. Olcar, "Mersin'e boşu boşuna 7 yıl kaybettirildi. dedi...

Mersin-Tarsus Bölgesi Haberi

Mersin-Tarsus Bölgesi

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ile HMB - Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin Fransız Vinci Grubundan Entrepose Contracting ile oluşturduğu Konsorsiyum, Mersin-Tarsus Bölgesinde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek toplam 4 milyar metreküp kapasiteli Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisleri'nin EPC esasıyla yapımı için yatırım lisans sahibi işverenler olan Toren Doğalgaz Depolama ve Madencilik ve Gaz Depo ve Madencilik firmaları ile toplam 2 milyar 413 milyon Euro tutarında iki adet sözleşme imzalandı. 


Tekfen İnşaat ve HMB - Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin konu sözleşmelerdeki toplam payı 723 milyon Euro. Projenin 5 yıl içerisinde fiilen tamamlaması planlanmıştır. 


Tekfen Holding'in KAP açıklaması;

Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile HMB - Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin Fransız Vinci Grubundan Entrepose Contracting ile oluşturduğu Konsorsiyum, Mersin-Tarsus Bölgesinde birbirine yakın...