28 / 03 / 2024

mersin turizmi 2015

mersin turizmi 2015

MERSİN Doğu Akdeniz çanağında Türk turizmi için yeni adres olmaya hazırlanıyor. Bir taraftan turizm alt yapısı için yatırımcılarını bekleyen Mersin, diğer taraftan da turizmde söz sahibi olmaya çalışıyor.

Mersin Kızkalesi tanıtım çalışmalarıyla turist sayısını arttıracak!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesı'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Mersin Kaşdişlen Kültür Merkezi açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliği ile 18 Ekim 2015’te temeli atılan ve yapımı tamamlanan Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Adana ve Mersin'de konut satışı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Adana ve Mersin'de konut satışları arttı. Adana'da 2015 yılında satılan konutların 9 bin 53'ünü ipotekli satışlar oluşturdu.

Mersin'in çehresi değişiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılında kaynakların verimli kullanılması adına yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle hizmet dolu bir yıl geçirdiği ve bu çalışmalarla kentin çehresinin değiştiği bildirildi.

Mersin'de elektrik kesintisi 17 Aralık 2015!

Mersin´in Akdeniz, Anamur, Tarsus ve Yenişehir ilçelerinde perşembe günü elektrik kesintisi uygulanacak. İşte Mersin'de elektrik kesintisi olacak yerler...

Mersin’de 2 bin 559 konut el değiştirdi!

Türkiye'de 2015 Ekim ayında 104 bin 098 konut satılırken,Mersin’de 2 bin 559 konut el değiştirdi. Adana’da ise bu rakam bin 799 olarak istatistiklere yansıdı.

Mersin Katı Atık Geri Kazanım Tesisi projesinin toplantısı 12 Aralık'ta!

Mersin Akdeniz'de bulunan Katı Atık Geri Kazanım Tesisi Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 12 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

TOKİ Mersin Erdemli'de 400 kişilik yurt yaptıracak!

TOKİ Mersin Erdemli 400 kişilik yurt ve sosyal tesis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 14 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Mersin'de 6.4 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Mersin İli Silifke İlçesi'nde bulunan 4 gayrimenkul Silifke İcra Dairesi tarfından 7 Ekim 2015 günü saat 10:00 ile 10:00 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Mersin'de elektrik kesintisi 30 Temmuz 2015!

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Mersin’in Tarsus, Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde perşembe günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Mersin'de elektrik kesintisi 24 Temmuz 2015!

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Mersin’in Erdemli, Yenişehir, Tarsus ve Anamur ilçelerinde cuma günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Serkan Akkoyuncu: Konut yatırımcıları Mersin'i tercih ediyor!

Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, 2015 yılının ilk 5 ayında konut satışlarının arttığını belirterek, "Mersin'de konut inşaatı sektörü güven veriyor" dedi.

mersin turizmi 2015 Haberi

mersin turizmi 2015

321 kilometrelik sahil şeridine sahip olan kent, tarihisel zenginliğinin yanı sıra doğal yapısı ve Mavi Bayraklı 11 plajı ile her mevsim tatilcinin kaçabileceği bir adres konumuna geldi. 



DENİZ VE SAHİLLER 

Eğer belli bir rotanız yoksa Mersin'in kent merkezine en uzak ilçesi olan Anamur'da tatil yapmanın tadına doyamayacaksmız. Anamur tarihi turistik yerlerinin yanı sıra, Türkiye'nin sayılı uzun sahili şeridine sahip özelliğiyle biliniyor. Sahillerde denize girmenin mümkün olmasına rağmen, el değmemiş eşsiz koylarma da hayran kalmamak elde değü. Anamur'a ulaşım şu anda karayolu üe gerçekleşmektedir. Deniz ulaşımı ise limanı bulunmasına rağmen şu anda gerçekleştirilmiyor, istanbul ve Ankara'dan her gün direk seferler yapılıyor. 



Hürriyet...