26 / 04 / 2024

mersin yeni imar planı

mersin yeni imar planı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını onayladı.

Mersin Büyükşehir'den nazım imar planı açıklaması!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 06.02.2018 tarihinde oy birliği ile kabul edilen imar planıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Mersin'de yeni imar planları hazırlanıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ele alınan 1/5 binlik imar önemli olduğunu açıkladı.

Mersin'de yeni imar planları kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Olağanüstü Meclis Toplantısında, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili karar kabul edildi. 

Mersin Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı!

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaklaşık 52 hektarlık kentsel sit alanı ve yakın çevresini kapsayan alanda yapılan 1/5000 ölçekli Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs'ta yeni imar taslağı hazırlanacak mı?

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi emirnamesinden sonra 3 Belediye başkanı inşaat sektörünün önemli temsilcileriyle de bir araya gelerek "emirnameye hayır, imar planına evet" dedi. Başkanların yeni imar taslağı hazırlaması bekleniyor.

Isparta'da yeni imar alanları oluşturuldu!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yine Emre, Sülübey, Gülcü ve Karaağaç Mahalleleri gibi eski yerleşim yerlerinde yeni imar alanları oluşturuldu.

Isparta'da yeni imar alanları açılıyor!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni sanayi sitesindeki esnaflarla buluştu. Günaydın, ''Isparta’mız büyüdü, yeni imar alanları açılıyor, yeni şehirler kuruluyor'' diye konuştu.

Tokat'ta yeni imar alanları açılacak!

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, şehrin en önemli probleminin arsa olduğunu vurgulayarak, "Bir çok proje arsa yüzünden gecikebiliyor. Yeni imar alanlarının açılması için yeni dönemde çalışma yapacağız" diye konuştu. 

Yeni imar planı teklifi TBMM'den geçti!

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planları 'nazım' ve 'uygulama' olarak bölünecek.

İzmir ve Manisa’nın yeni imar planları onaylandı!

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onay gördü. Yeni imar planları İzmir ve Manisa’nın yatırım potansiyelini artıracak. 

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

TOKİ Mersin Yenişehir Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin Yenişehir Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Büyükyalı için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ’nin gelir paylaşımı esasına göre ihale ettiği ancak geçen yıl planları mahkeme kararı ile iptal edilen, Kazlıçeşme sahilindeki konut projesi Büyükyalı için yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı..

mersin yeni imar planı Haberi

mersin yeni imar planı

Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını oy birliği ile onayladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda, idare tekliflerine ait 2 ve komisyon raporlarına ait 4 olmak üzere 6 madde masaya yatırıldı.

Başkan Burhanettin Kocamaz,  1/5000’lik planın oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, kentin geleceği adına büyük bir adım atıldığını söyledi.

“Kişiye özel, parsel bazında itirazlar olmadan bu planın Meclis’ten geçmesi lazım"

Meclis toplantısında, 1/5000’lik Nazım İmar Planına yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda yapılan değişikliklerle ilgili bir sunum da yapıldı. Yapılan sunumda planda yapılan değişiklikler ayrıntılı olarak meclis üyelerine sunuldu.

Sunum sonrasında bazı meclis üyelerinin plana ilişkin itirazları ve şerhleri de değerlendirildi....