19 / 04 / 2024

merter ibb ek hizmet binası kaçak mı

merter ibb ek hizmet binası kaçak mı

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı. CHP'li İBB Meclis üyesi Dr. Hakkı Sağlam da konuyu yargıya taşıdı..

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

İBB Ek Hizmet Binası'nın planları iptal mi edildi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy ilçesindeki Marmara Forum AVM’nin kaçak olan otopark ve ofis binalarını 2008 ve 2011 yıllarında iki defa mühürledi ve  ruhsatların iptali için dava açtı. Bu davada son durum ne? İşte ayrıntılar...

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

İBB Merter metro istasyonuna kaçak büfe mi kondurdu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ve izin belgesi olmadan Merter Metro İstasyonu ve otobüs durağının yanına kaçak bir büfe kurduğu iddia edildi.

İBB olarak 'çılgın' projelerle değil İstanbulluların gerçek sorunlarıyla ilgileneceğiz!

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem 'çılgın proje' olarak nitelediği Kanal İstanbul projesine atıfta bulundu ve "İBB olarak 'çılgın' projelerle değil İstanbulluların gerçek sorunlarıyla ilgileneceğiz" dedi.

İBB Merter'deki sorunlu inşaata izin verdi ama tek şartla!

İstanbul Merter'de E-5 yolu üzerinde kaba inşaatı tamamlanan fakat bir süredir çalışmaların durdurduğu inşaat halindeki bina, sahiplerinin 18 derslikli okul yaptırması karşılığında tamamlanabilecek.

İBB'nin yeni hizmet binası Marmara Forum'da!

İBB, Merter'de bulunan ek hizmet binasını Marmara Forum'un E-5 tarafında kalan bloğuna taşıdı. AVM'nin ön tarafında hizmet binası için otopark inşaatı başladı.

İBB'nin Dolapdere'deki ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Dolapdere'deki ek hizmet binası açıldı. Yeni binayı ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan binanın bölgeye çok önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Merter Grup Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Merter Grup Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Abdülkadir Şimşek tarafından 50 bin TL sermaye ile 25 Nisan'da Zeytinburnu, Maltepe Mahallesi, Eski Çirpıcı Yolu Sokak'ta kuruldu.

İBB'nin Merter'deki hizmet binası taşınıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki hizmet binası Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nde kiralanan binaya taşınıyor. Kurtuluş Deresi Caddesi'nde bulunan binanın kiralama işlemleri tamamlandı.

İBB, iskelelerdeki ek işletmelerin planlara işlenmesini onayladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İDO'nun Sirkeci ve Harem iskelelerindeki mevcut ticari yapılarla Beşiktaş ve Adalar'daki iskelelerinin ek işletme binalarının planlara işlenmesini onayladı.

Meydan Merter AVM'deorman haftası çocuklarla kutlandı!

Meydan Merter AVM'deorman haftası çocuklarla kutlandı. “ Çocuklarla Çiçek Açıyor Hayat ” etkinliği’ nde 40 çocuk saksılarını kendileri boyadılar, çiçekler diktiler. Hem yaratıcılıklarını gösterdiler hem de çok eğlendiler…

İBB Lojistik Destek Merkezi inşaatı yapım işi ihalesi 4 Kasım 'da!

İBB Lojistik Destek Merkezi İnşaatı yapım işi ihalesi 4 Kasım 2013 tarihinde saat 14:00 'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü Merter Ek Hizmet Binası 'nda gerçekleştirilecek...

merter ibb ek hizmet binası kaçak mı Haberi

merter ibb ek hizmet binası kaçak mı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı. 


9 katlı binanın 3 katı kaçak olarak inşa edildiği için Bakırköy ve Güngören belediyeleri tarafından 2 kez yıkım ve para cezası kararı verildi. Ancak kararlar uygulanmadı. Ruhsatına aykırı olarak yapılan binanın kaçak bölümlerini yıkmak yerine kiralayan İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve imar yasasına muhalefet gerekçesiyle suç duyurusu yapıldı. 


Güngören M. Nezihi Özmen Mahallesi Kasım Sokak'ta bulunan bina hakkında ilk yıkım kararı 1988 yılında o dönem bağlı olduğu Bakırköy Belediyesi'nce verildi. 30 Eylül 1988 tarihli encümen kararında Kadir Aydın ve hissedarlarına ait binanın tasdikli projesine aykırı olduğu tespit edildi. 


Kaçak kısımların yıkılarak ruhsat ve projesine uygun hale getirilmesi için yapı...