25 / 04 / 2024

mesadan Yassıada açıklaması

mesadan Yassıada açıklaması

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.

Mistral GYO'dan İzmir Konak projesi açıklaması!

Mistral GYO, İzmir ili, Konak ilçesi, Mersinli Mahallesi, 8554 ada 6 parselde yer alan projeyle ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte Mistral GYO'nun Konak projesindeki son durum...

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Yassıada projesi tartışma yarattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'yı ziyaret haberini sunan NTV sunucusu Oğuz Haksever’in 'Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun…' sözleri dikkat çekti. Haksever daha sonra, 'Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir' şeklinde açıklama yaptı.

Yassıada projesinde son durum!

Yassıada’nın (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) imara açılması ile birlikte 2015’te başlatılan otel ve kongre merkezi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. 

Yassıada'ya Savarona için iskele yapılacak!

Adı "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olacağı açıklanan Yassıada'ya Atatürk'ün yatı olan Savarona'nın da yanaşacağı iskele yapılacak.

220 kişilik grup Yassıada'ya çıkarma yaptı!

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, İstanbul milletvekilleri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililerden oluşan 220 kişilik bir grupla Yassıada’ya denizden çıkarma yaptı.

Yassıada'daki yapılaşma protesto edildi!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Yönetimi ve çok sayıda partili Yassıada'daki doğa katliamını protesto edecek.

Yassıada turizme mi açılacak?

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yassıada'da bulunan tarihi yapıların tahrip edildiği iddialarına ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Yedekçi, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından cevaplandırılmasını talep etti..

Yassıada eski haline geri dönecek!

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.

Veysel Eroğlu'ndan Yassıada açıklaması!

Yassıada'da kesilen ağaçlarla ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Yassıada'nın mimari kim?

'Demokrasi müzesi olacak' vaadiyle imara açılan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan'a emanet edildi. Yassıada, imara açıldıktan sonra ranta kurban edildi.

Atilla Aytaç'tan Yassıada açıklaması!

Uçaktan çekilen fotoğrafla ortaya çıkan talan sonrası, adanın devredildiği TOBB’un topu attığı Turizm Bakanlığı soruları cevapsız bıraktı. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, hukuki sürecin devam ettiği belirtti.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

mesadan Yassıada açıklaması Haberi

mesadan Yassıada açıklaması

Yassıada'nın imara açıldıktan sonra adeta şantiyeye dönen çehresini gözler önüne seren fotoğrafların, geçen hafta basına yansımasının ardından yetkililer harekete geçti. "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. AŞ arasında, sözleşmesi 23 Temmuz 2013'te imzalanan projenin yetkililerinden alınan bilgiye göre, 103 bin metrekare yüzölçümlü Yassıada'da yapılacak binaların oturum alanı 20 bin metrekare olacak. 


İşte Yassıada'nın imara açıldıktan sonraki hali!


Bu yönüyle projenin yapılaşmayı değil, açık ve yeşil alan kullanımını öncelediği belirtiliyor. Bina oturum alanı dışında kalan...