26 / 04 / 2024

mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır

mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, emlakçılık yetki belgesi düzenlemesi ile emlak dolandırıcılığının minimuma ineceğini, artık sadece işi emlak pazarlama olan şirketlerin emlak komisyonculuğu yapabileceklerini belirtti...

Emlakçılar dikkat! Bugün son gün!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme uyarınca 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak.

Emlak danışmanları 'dijital gayrimenkul okuryazarı' oluyor!

Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi 1 Eylül itibariyle yürürlüğe girecek. GABORAS, yoğun şekilde devam eden Dijital Gayrimenkul Okuryazarlığı (DGO) ve Yerel Ağ programlarıyla emlak danışmanlarını hazırlıyor.

Ertuğrul Alibeyoğlu: Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yapılan düzenleme kapsamında artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin emlak satışı yapamayacağından bahsetti.

Belgesi olmayan emlak danışmanı kalmayacak!

Emlakjet, tüm emlak danışmanlarının alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav ücretini ödüyor.

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen meslekler TBMM gündeminde!

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen meslekler ile belge sahibi olan ve olmayan çalışanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Belgesiz emlakçıya ceza!

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılar ve emlak işletmeleri 5 Aralık tarihinden sonra faaliyette bulunamayacak. Belge almayan emlakçıların bir an önce başvuru yapmaları gerekiyor.

Emlak ofislerine 30 metre sınırı!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında tüm emlakçıların 2 Aralık tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor. Yönetmelik kapsamında 30 metrenin altında emlak ofisi açılamayacak.

Kaçak emlakçı mağduru olmayın!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Tüm emlak danışmanlarının yıl sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor.

Kaçak emlakçı kalmayacak!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının yıl sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi iyileştirilmeli!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin eksikleri olduğunu gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

İmar planları için flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık bu şekilde olacak!

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından, imar planı müelliflerine 'Dijital Yeterlilik Belgesi' verileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

Bu meslekleri yapanlar dikkat! Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor

16 meslek grubunda yeterlilik belgesi olmayanlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren işlerini yapamayacak. Bu gruptaki mesleklerle birlikte yeterlilik belgesi aranan mesleklerin sayısı ise 204'e yükselmiş olacak.

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Mersin'de inşaat işçileri belgelerine kavuşuyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, istihdama destek vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolüne imza attı.

Milaslı emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı!

Milas'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak başarılı olan emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı. Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Ltd.Şti  Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, belge almaya hak kazananları tebrik etti. 

Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır Haberi

mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aralarında, elektrik tesisatçısı, elektrik ve doğal gaz sayaç sökme-takma elemanları, çimento üretim elemanı, tıbbi atık toplayıcısı, mermer doğal taş ocakçısı, inşaat işçisi ve yer altı hazırlık işçisinin de olduğu 40 meslek için yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, eğitim ve istihdam arasındaki uyumu sağlama görevini yerine getiren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), nitelikli insan kaynağının oluşması için mesleklere standart, çalışanlara belge kazandırıyor.

İş kazaları açısından yüksek risk grubundaki "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıftaki 143 meslekte, belgeli çalışan şartı bulunan Kurum, paydaşlarının da katkılarıyla 40 meslek için daha belge zorunluluğu getirdi.

Bu kapsamda madencilik ve enerji sektörlerindeki meslekler başta olmak üzere; aralarında elektrik tesisatçısı, elektrik ve doğal gaz sayaç sökme-takma elemanları, çimento...