20 / 04 / 2024

metrobüs metro çalışmaları

metrobüs metro çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro müjdesi verdi, metrobüs hattını metro hattına çevirmek için çalışmalar yapıldığını söyleyen Topbaş esas sıkıntıyı giderecek olanın metro olduğunu sözlerine ekledi...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İncirli-Beylikdüzü metro hattında çalışmalar başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. Başkan İmamoğlu, ziyaret sırasında Beylikdüzü halkının uzun süredir beklediği İncirli-Beylikdüzü metro hattı için çalışmaların başlayacağını açıkladı. 

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro çalışmaları hızlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 500'ü aşkın yatak kapasitesine sahip Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ikinci etabının da 20 Mayıs'ta açılacağını belirtti ve hastaneye gidecek metro çalışmalarının hızlanacağını kaydetti...

Ekrem İmamoğlu: İki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattık!

Kamu bankalarının göreve başladıkları andan itibaren İBB'ye mesafeli durduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından aldıkları kredilerle iki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattıklarını söyledi... 

İzmir metro çalışmalarında son durum ne? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

İzmir'deki metro çalışmaları için ayrılan ödenek TBMM'de!

Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödenek TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde çalışmalar devam ediyor...

metrobüs metro çalışmaları Haberi

metrobüs metro çalışmaları


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Artık metrobüsü metroya çevirme zamanı geldi. Şu anda da metro projelerini yapıyoruz.” dedi.  Avcılar’daki Reşitpaşa-Kuruçeşme altgeçidinin açılış törenine Kadir Topbaş’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Kadir Hakan Şükür, Milletvekili Tülay Kaynarca ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Açılış töreninde konuşan Topbaş, “Bir metrobüs hattı yaptık. Buradan binip Kadıköy’e kadar gidebiliyorsunuz. O kadar yoğun ki artık metrobüsü metroya çevirme zamanı geldi. Şu anda da metro projelerini yapıyoruz. Beylikdüzü’ne kadar gidecek metro çalışmalarını başlatıyoruz. Esas sıkıntıyı giderecek olan metrodur” şeklinde konuştu.  


Mısır’daki darbeye de değinen Topbaş, “Dünyanın her noktasında barış ve huzur olsun. Özellikle Mısır’da. Maalesef halkın oyuyla seçilen, askeri darbe diyemedikleri şekliyle görevden uzaklaştırılıyor. Kendi ülkelerini işgal ederek halkın...