26 / 04 / 2024

metrocity ve perpa itiraz

metrocity ve perpa itiraz

İstanbul'da alışveriş merkezlerinde ilk 3 saate ücret alınmamasına yönelik karara uymayan 11 alışveriş merkezine Mayıs'tan bu yana 21 bin 500 YTL ceza kesildi.

Avrasya GYO, Metrocity'de kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya GYO, Şişli Metrocity A blok 17. kat kira sözleşmesinin yenilenmesine, kira bedelinin aylık 25 bin 422 TL olarak belirlenmesine ve 1 Mart 2021'den başlamak üzere kira sözleşmesinin 1 yıllığına uzatılmasına karar verdi. 

Perpa'da yeni iş yerlerinin ruhsatlandırılmasında sorun: Doluluk oranları yüzde 10 düştü!

Bünyesinde 4 bin 700 iş yeri olan ve yıllık 6 milyar dolar ticari hacme sahip Perpa, yeni iş yeri ruhsatlandırmalarında sorun yaşıyor. Perpa A Blok Başkanı Sezgin, iş yerlerinin ruhsat alabilmesi için yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. Kat kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya GYO İstanbul ili Şişli İlçesi Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta bulunan 187 numaralı bağımsız bölümün mevcut kiracısı olan; Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye aylık 11 bin 500 TL + KDV belirlenmesine ve bir yıllık kira sözleşmesi yapılmasına karar verildi.

Perpa'dan firmalara depo ve lojistik merkezleri çözümü!

Perpa Ticaret Merkezi, büyüdükçe bölge dışına çıkmaya başlayan üretici ve esnafın sorunlarına kooperatifleşme ile çözüme kavuşacak. 

Gürcistan Metrocity Batumi AVM 29.2 milyon TL'ye satılıyor!

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret AŞ. tarafından Gürcistan Batum'daki Metrocity Batumi AVM satın alındı. Firma, 13,5 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan AVM için 29 milyon 270 bin dolar ödeyecek.

Metrocity AVM'de sular durulmuyor!

Metrocity açıldığı 2003’ten beri ortaklar arası ve aile içi kavgalarla gündemde. Ortaklar arasında yeni kavganın konusu ortaklardan Seda Gengörü’nün şirketten aldığı belirtilen 60 milyon TL paranın silinmesi talep ediliyordu. Genel Kurul toplandı. Borcun silinmesi reddedildi!

Valine Central Asia Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Valine Central Asia Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, M.Ebrahim Faghıh Eımanı tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi, Perpa Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

Rimak Metal Çelik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rimak Metal Çelik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehtap Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Mayıs'ta Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi, Perpa Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

Wald İnşaat Mimarlık Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Wald İnşaat Mimarlık Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Fuat Şahin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 2 Şubat'ta Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi, Yavuz Havuz Sokak Perpa Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

MDRG İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

MDRG İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ahmet Fatih Durmuşoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 600 bin TL sermaye ile 14 Aralık'ta Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi, Y.Yavuz Sokak Perpa Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

Strada Yatırım İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Strada Yatırım İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi, Özgür Uyar Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Fatma Füsün Yıldırım Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 23 Kasım'da Okmeydanı, Perpa Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

2003 yılında BDDK, Metrocity'de daire sahibi olmuş!

2003 yılında Metrocity'nin inşaatını gerçekleştiren Yüksel İnşaat'ın kredi borcu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nu üç lüks daire sahibi yapmış. Dairelerin tanesine 1 trilyon lira muhammen bedel biçilmiş.

Efsane Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efsane Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Taner Sivri, İrfan Güllü tarafından 800 bin TL'lik sermaye ile 25 Mayıs'ta Perpa Ticaret Merkezi, Şişli'de kuruldu.

metrocity ve perpa itiraz Haberi

metrocity ve perpa itiraz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), para cezasına rağmen karara uymayan 8 alışveriş merkezi hakkında da suç duyurusunda bulundu.


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) alışveriş merkezlerinde ilk üç saate ücret alınmamasına yönelik karara uymayan 11 alışveriş merkezine Mayıs'tan bu yana 21 bin 500 YTL ceza kesti. Para cezasına rağmen karara uymayan 8 alışveriş merkezi hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. UKOME, 30 Ocak'ta İstanbul genelindeki alışveriş ve ticaret merkezlerinin otoparklarında ilk üç saatin ücretsiz olmasına karar verdi. Karar, alışveriş merkezlerine tebliğ edildi.


METROCITY VE PERPA İTİRAZ ETTİ: Otoparktan ücret alan alışveriş merkezleri karara tepki gösterdi. Metrocity Alışveriş Merkezi ve PERPA Ticaret Merkezi yetkilileri, idare mahkemesine başvurarak UKOME kararı için yürütmeyi durdurma istedi. Ancak, mahkeme her iki talebi...