16 / 04 / 2024

Metruk bina yıkımı

Metruk bina yıkımı

İçişleri Bakanlığı 81 kentin valisine metruk binalar ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre metruk binaların yerleşim birimi olarak gösterilmesine izin verilmeyecek. 

Kentsel dönüşüm projeleriyle mesken tutulan alanlar ihya edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Yeşilay ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, "Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz'' diye konuştu.

Gümüşhane'deki 15 metruk bina yıkılacak!

Gümüşhane Belediyesi 15 adet metruk bina için yıkım kararı verdi. Bu binaların yıkımı için verilen ilanlar bir ay süreyle yayınlanacak. 

Metruk binalar yıkılıyor!

TBMM’ye sunulan yasa teklifinin yasalaşması halinde uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlıları tarafından mesken edinilen metruk binalar hızla yıkılacak.

Süleyman Soylu: 29 bin 962 metruk binayı yıktık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri ve uyuşturucu tacirleriyle mücadele kapsamında Türkiye genelinde 29 bin 962 metruk binayı yıktıklarını açıkladı.

Emniyetten metruk bina uyarısı!

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, ciddi güvenlik ve asayiş sorunu oluşturan metruk binaların kısa sürede korkulacak yerler olmaktan çıkarılacağını açıkladı.

21 bin metruk bina yıkıldı!

Araştırmaya göre, uyuşturucu kullanım alanı yüzde 40,7 ile evler, yüzde 24,6 ile metruk binalar. İçişleri Bakanlığı’nın bu verilerden hareketle tespit ettiği 58 bin metruk binadan 21 bin tanesi yıkıldı.

Şehirlerin güvenliği için metruk binalar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, suç örgütlerinin yuvalandığı, aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. 

Türkiye’deki metruk binaların yüzde 40'ı yıkıldı!

Türkiye’de bulunan metruk binaların yüzde 40’ı yıkıldı, geriye kalanların ise yıkılma süreci hızlandırıldı. Güvenli Okul Projesi kapsamında ise gençlerle ve okul çevresiyle sıcak diyalog kuracak psikologlar görevlendirilecek.

Metruk binalar uyuşturucu ile mücadele için yıkılacak!

Türkiye'de son dönemde, başta sentetik uyuşturucu olmak üzere, gençlerde uyuşturucu kullanımının artması üzerine hükümet harekete geçti. Konu ile ilgili metruk binalar uyuşturucu ile mücadele için yıkılacak.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde cadde üzerinde yer alan 2 katlı metruk bina kendiliğinden yıkıldı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

Bursa Osmangazi'de 41 metruk bina yıkıldı!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi 4 ay içerisinde 41 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Metruk bina yıkımı Haberi

Metruk bina yıkımı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine metruk binalara yönelik genelge gönderdi. Ahaber'de yer alan habere göre; valiliklere gönderilen genelgede, kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası, kent estetiğinin sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu/uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadelede kapsamında ülke genelindeki metruk binaların tespit edilmesi, iyileştirilmesi/rehabilite edilmesi, yıkılması ve bu binaların kullanımının engellenmesine yönelik tedbirler alındığı anımsatıldı. 

Bu kapsamda bugüne kadar tespit edilen 106.792 metruk binanın yüzde 66,06'sı yani 70.546 yıkıldığı, yüzde 15,55'i yani 16.608'i rehabilite edildiği ve güvenlik tedbiri alındığı, ülke genelindeki metruk binaların toplam yüzde 81,61'ine (87.154) işlem yapıldığı, geriye kalan yüzde 18,39'luk 19.638 binanın ise yıkılma/iyileştirme çalışmalarının halen devam ettiği belirtildi. 

3194 sayılı İmar Kanununun "Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar" başlıklı 39'uncu maddesinde yapılan...