20 / 04 / 2024

mhp istanbul milletvekili adayı Ahmet Turgut

mhp istanbul milletvekili adayı Ahmet Turgut

Şehir ve Bölge Plancısı Ahmet Turgut, MHP İstanbul Milletvekili Adayı oldu. Peki, Ahmet Turgut kimdir? Ahmet Turgut, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Ahmet Turgut...

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin taleplerini ve beklentilerini Meclis'te sıraladı. Bunların arasında TOKİ ile anlaşma yapılması da yer aldı. İşte ayrıntılar...

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partisinin istişare toplantısında milyonları heyecanlandıracak açıklamayı yaptı. Sancaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ifade ederek asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğini duyurdu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

AK Parti milletvekili Hasan Çilez'den Kanal İstanbul için tehdit iddiası! 

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne girecek firmaları tehdit ettiğini dile getirdi. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

mhp istanbul milletvekili adayı Ahmet Turgut Haberi

mhp istanbul milletvekili adayı Ahmet Turgut

Ahmet Turgut kimdir?

1968 yılında Antalya’nın Kumluca ilçesinde doğan Ahmet TURGUT, ilk ve ortaöğrenimini, babasının astsubay olarak görev yaptığı Malatya, Bilecik ve Ankara’da tamamladı.


1989 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden şehir ve bölge plancısı olarak mezun oldu. Aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 1994 yılında yüksek lisans eğitimini “Türkiye’de Yasal ve Yönetsel  Sistematik  İçinde Toplu Konut Olgusu” konusunda tamamladı.


1990 yılından itibaren kurucu ortağı olduğu firma bünyesinde çeşitli planlama ve proje çalışmalarını yönetti. 1991 yılında TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanlığı görevine seçildi. Bu görevini 5 Haziran 2007 tarihine kadar sürdürdü. Bu süre içerisinde TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı olarak, İstanbul için birçok farklı proje geliştirdi ve çalışmalarda bulundu. İlgili konularda çok sayıda...