18 / 04 / 2024

Michel Thebault

Michel Thebault

Türkiye'de faizlerin çok yüksek olduğunu belirten TEB UCB Mortgage Danışmanlığı Genel Müdürü Michel Thebault, Fransa'da ilk evini alanlara yıllık yüzde 1 faizle 20 bin euro ek kredi verildiğini açıkladı.

Fuat Oktay: Beyrut Limanı'nın inşası için Türkiye hazır!

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn ile görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." diye konuştu.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'da inşaat gereksinimleri sebebiyle hem uluslararası camianın hem bizim dayanışmamıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağını belirtti...

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Michel Sapin, LafargeHolcim yöneticilerinin yargılanmasını istedi!

Fransa Ekonomi Bakanı Sapin, DEAŞ’a yardım yapan LafargeHolcim şirket yöneticilerinin yargılanmasını istedi.

Brezilya Başkanı Michel Temer resmi saraydan taşındı!

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer ve ailesi ikamet ettikleri devlet başkanlığı konutundan ''hayaletler ve kötü enerji'' yüzünden taşındı. Temer ailesi, Jaburu Sarayı'na geri döndü.

Michel Jackson’ın evi 67 milyon dolara tekrar satışa çıktı!

Michel Jackson’ın 17 sene kullandığı Neverland Ranch isimli evi satılamamıştı. 100 milyon dolar olan fiyatı 67 milyon dolara indi. Malikane yeniden satışa çıktı.

Mimar Michel Virlogeux, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlattı!

Türkiye’nin gözbebeği Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul’a ayrı bir renk kattı. Hem projenin büyüklüğü hem de köprünün mimari estetiği, görenleri büyülüyor. Dünyaca ünlü, Köprü Üstadı olarak anılan mimar Dr. Michel Virlogeux ile konuşuldu.

Mecidiyeköy arazisinin bedeli mimarın annesine ödenmiş!

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas’ın annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisinin bedelsiz kamulaştırdığı için açtığı davada annesine 1979’da ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Ünlü Fransız Mimar Mecidiyeköy'deki arazisi için dava açtı!

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas, annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisi bedel ödenmeden kamulaştırıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Tab Tur Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tab Tur Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Jean Michel Foucault tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 20 Nisan'da Şişli, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Axtab Turizm Seyahat Acentası ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Axtab Turizm Seyahat Acentası ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Jean Michel Foucault Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Eylül'de kuruldu.

Jean-Michel Wilmotte: Mutlu şehirler için saygılı ve sağduyulu bir mimari!

"Türk-Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu / VIVAPOLIS" öncesi DÜNYA'ya konuşan Fransız mimar Jean-Michel Wilmotte “Mutlu şehirler yaratmak için iki temel ilkeyi izlemek gerekiyor: Saygı ve sağduyu” diyor.

Otonom Emlak Pazarlama Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Otonom Emlak Pazarlama Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Patrice Michel tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Temmuz 2013 tarihinde Ağaoğlu My Office içinde kuruldu

Michel Thebault Haberi

Michel Thebault

TEB UCB Mortgage Danışmanlığı Genel Müdürü Michel Thebault, Türkiye'de konut kredisi faizlerinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Ücretlilerin maaşı maalesef meydanda. Ve hiçbir zaman da maaşlara yüzde 40-50 zam olamayacağına göre, konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesi şart" dedi. Kişilerin gelirlerinin en az üçte birini konut kredisi taksiti için ayırması gerektiğini kaydeden Thebault, "Kredi alan kişinin 1000 YTL taksit ödeyebilmesi için en az 3 bin YTL geliri olması lazım" diye konuştu.
Fransa'da faizlerin düşük olmasının yanı sıra hükümetin ev sahibi olmak isteyenlere teşvik sağladığını ifade eden Thebault, şunları söyledi:
"Fransa hükümeti ilk defa ev alan kişileri, 15-20 bin euro tutarında yıllık yüzde 1 faizli ek krediyle teşvik ediyor. Zaten konut kredisi faizleri yıllık yüzde 4.6 gibi düşük...