20 / 04 / 2024

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce inşaatına başlanan ziraat odasına ait yeni hizmet binasında mutlu sona yaklaşıldı.

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Çiftçilere kara haber! Açıklanan fiyat hayal kırıklığı yarattı!

Çiftçiler, merakla beklenen pamuk alım fiyatlarının açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı. Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, “Fiyatlar böyle devam ederse, çiftçi maliyetin altında satacak. Pamuk ekim alanları ciddi manada azalacak” şeklinde konuştu.

Zeytin üretiminde kara tablo! Akhisar'da rekolte düştü, zeytinyağı 250 lirayı bulabilir!

Akhisar Ziraat Odası Ahmet Akbuğa, bu yıl zeytinyağında rekoltenin düşük olacağını belirterek, “Yüzde 80 oranında bir üretim kaybı yaşanabilir. Zeytinyağının litresi 250 liraya kadar çıkabilir” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Hasadı başlayan kirazın fiyatı bahçede 10 lirayken markette 30 lira!

Kirazın hasadı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde başladı. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, hasadın başladığını duyurdu. Köse, sezonun ilk kirazları bahçede 10 lira civarındayken marketlerde 30 liradan alıcı bulduğunu belirtti.

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Çiftçiye peş peşe yeni hibe çağrısı! Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

Deprem felaketinin yaşandığı illerde tarımsal faaliyetlerin de ciddi anlamda sekteye uğradığını söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da traktör başta olmak üzere çiftçiye çok daha fazla destek olunması gerektiğini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir peynirin fiyatını söyledi, sunucunun ağzı açık kaldı

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, katıldığı bir canlı yayında peynirin kilosunun 215 TL'ye yükseldiğini söyledi. Bu sırada sunucu Tunç Arslanalp da şaşkınlığını gizleyemedi.

TMO 150 bin ton alım gerçekleştirdi!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ağustos ayında başladığı fındık alımlarına devam ediyor. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 48 noktada alım yapan TMO'nun yaklaşık 150 bin ton fındık aldığını açıkladı.

Gıda fiyatları uçtu! Gübre, mazot, elektrik ve tohumda indirim gelecek mi? 

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, artan girdi maliyetleri karşısında gübrenin, mazotun, elektriğin ve tohumun indirimli şekilde bu seneye özel çiftçilere sübvanse edilmesine ilişkin çağrı yaptı. İşte gıda fiyatlarındaki son durum...

Ziraat odasından çiftçiye indirimli fiyattan gübre desteği! 25 Nisan gübre fiyat listesi

Çorum Ziraat Odası, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren ve tarlasına gübre atamayan çiftçilere yardım elini uzattı.

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş Türkiye'de ayçiçek yağına olan rağbeti arttırmıştı. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir konuya ilişkin açıklama yaparak, Türkiye'nin ayçiçek yağıyla ilgili herhangi bir stok sorununun olmadığını kaydetti.

Ziraat Bankası borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarlalarını satışa çıkardı!

Ziraat Bankası, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerden eline geçen 890’ı tarla, 120’si arsa toplam 1940 gayrimenkulü satışa çıkardı. Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendiroğlu, çiftçinin borçlarının taksitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası Haberi

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası

Arsa bedeli dahil yaklaşık bir milyon beş yüz bin liraya mal olan Milas Ziraat Odasının yeni hizmet binası, yakın bir süreçte hizmete girmeyi beklerken, Oda Başkanı İsmail Atıcı, Milaslı çiftinin her türlü ihtiyacının karşılanacağı yeni binanın resmi açılışı için gün saydıklarını açıkladı.  Yeni hizmet binasında devam eden çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Oda Başkanı Atıcı, inşaat temelinin yaklaşık 5 yıl önce atıldığını belirterek; “5 yıldan beri kademeli olarak çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar arsa bedeli hariç harcana maliyet bir milyonu buldu. Geriye kalan eksikler için de yine yaklaşık bir yüz bin lira daha harcanacak. Arsa bedelini de eklediğiniz de yeni hizmet binasının toplam maliyeti 1,5 milyon lirayı bulacak.


Fiziken binanın bir eksiği kalmadı. Şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor ancak Milas-Söke...