26 / 04 / 2024

millet bahçelerinin maliyeti ne kadar

millet bahçelerinin maliyeti ne kadar

Çevre Bakanı Kurum, 278 millet bahçesinin yatırım değerinin 16 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu tutar, aralarında Çevre, İçişleri, Enerji dahil olmak üzere 7 bakanlığın 2021 yılı bütçesinden fazla. 

46 millet bahçesinin maliyeti 1.7 milyar TL oldu!

TOKİ, tamamlanan ve uygulama aşamasında olan 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 milyar 688 milyon lira olduğunu, projelendirme aşamasında ise 126 Millet Bahçesi bulunduğunu açıkladı.

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

Başkent Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yapımına başladığı millet bahçesinin maliyeti, öngörülenin üç katına çıktı. 2022 yılının Ağustos ayında 43,8 milyon lira ile yapımına başlanan projenin yarım kalan işleri için bu yılın Kasım ayında 82,7 milyon TL daha harcandı.

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

Aydos Ormanı Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

81 ildeki millet bahçelerinin inşaatlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi Aydos Ormanı Millet Bahçesi projesini 13 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!

"Daha Çok Yeşil" anlayışı kapsamında Türkiye'deki her ile en az bir millet bahçesi planıyla hayata geçen millet bahçelerinin 192'si de TOKİ tarafından inşa ediliyor. 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

Millet bahçeleri projelerinin maliyeti ne olacak?

2021 yılın üç belediye millet bahçesi projeleri için 14 milyon 425 bin TL ödeme yapacak. Bunun yanı sıra TOKİ de  millet bahçeleri için 59 milyon TL'lik sözleşme imzaladı.

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Konya Ereğli'deki millet bahçesinin maliyeti 45.6 milyon TL!

CHP 36. Dönem Parti Meclis Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, Konya’nın Ereğli ilçesinde yapılması planlanan Millet Bahçesi’nin KDV dahil 45 milyon 457 bin TL'ye ihale edildiğini dile getirdi.

TOKİ’den Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye’ye millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde yapılacak millet bahçelerinin ihalesi gerçekleştirildi.

Keyseri Kızıltepe Millet Bahçesi yapım ihalesi tamam!

Keyseri'nin Hacılar ilçesinde yapılması planlanan Kızıltepe Millet Bahçesi'nin ilk etap ihalesi gerçekleşti. Yaklaşık maliyeti 1 Milyon 335 Bin 446 TL olan ihalenin sonucu ise henüz açıklanmadı.

Millet bahçeleri deprem toplanma alanı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "21 ilde 34 millet bahçesinin de açılışını gerçekleştirdik. Açılışa hazır 8 millet bahçemiz daha var" dedi ve Ankara'da, İstanbul'daki olası depremlerde millet bahçelerinin toplanma alanları olacağını söyledi.

46 millet bahçesinin maliyeti 1.7 milyar TL oldu!

TOKİ, tamamlanan ve uygulama aşamasında olan 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 milyar 688 milyon lira olduğunu, projelendirme aşamasında ise 126 Millet Bahçesi bulunduğunu açıkladı.

millet bahçelerinin maliyeti ne kadar Haberi

millet bahçelerinin maliyeti ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan millet bahçelerinin maliyetini de duyurdu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Bakan Kurum “Şu anda yatırım değeri 16 milyar lira olan, 78 ilimizde 50 milyon metrekare büyüklüğünde, 278 millet bahçesi yapıyoruz; 42'sini tamamladık, inşallah öbürlerini de en kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu. 
Kurum'un açıklamasına göre millet bahçelerine ödenecek toplam tutar 16 milyar TL olacak. 16 milyar TL'lik tutar, Türkiye'deki 7 bakanlığın 2021 yılı için ayrılan bütçesini de geçiyor. Millet bahçelerinin, bir yıllık bütçesini geride bıraktığı bakanlıklar şu şekilde: 

BAKANLIK BÜTÇELERİ

■ Ticaret Bakanlığı: 6 milyar 585 milyon

■ Dışişleri Bakanlığı: 5 milyar 786 milyon

■ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 3...