24 / 04 / 2024

Milli Parklar ve Özel çevre Koruma Bölgeleri

Milli Parklar ve Özel çevre Koruma Bölgeleri

Maliye Bakanlığı yayınladığı yönetmelik ile Hazine'ye ait taşınmazların kullanımını yeniden düzenlemişti. CHP'liler bu yönetmeliği şiddetle eleştiriyor. Neden eleştriyor? Zararlı yönleri ne? Detaylar için tıklayın

Dcaquatıc Su Parkları Ve Havuz Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dcaquatıc Su Parkları Ve Havuz Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Değirmenci tarafından kuruldu.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre endemik bir bitki türü olan ters laleyi koparanlara 244 bin 315 TL lira ceza uygulanacak. 

Milli Emlak ve TOKİ 43 ilde 1.520 gayrimenkulü satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ, 2021'in son günlerinde hazine arazilerinin satışını hızlandırdı. Her iki kurum 43 farklı şehirdeki 1.520 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Milli Emlak ve belediyelerden satılık 2 bin 655 arsa!

Türkiye genelinde çok sayıda belediye ve Milli Emlak Müdürlüğü, ülke genelinde çok sayıda arsayı satışa çıkardı. 2655 adet arsa yeni yatırımcılarını bekliyor. 

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Ankara'da Hazine arazilerinde usulsüzlük operasyonu!

Ankara Çamlıdere'de Hazineye ait 2B arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satışını yaptığı iddiasıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 şüpheli gözaltına alındı

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Milli Emlak ve bankalar arasında 'lojman kredisi' anlaşması!

Kamu lojmanlarının satışa çıkmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile bankalar arka arkaya anlaşma yapmaya başladı. En uygun lojman kredisi hangi bankada?

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

Milli Parklar ve Özel çevre Koruma Bölgeleri Haberi

Milli Parklar ve Özel çevre Koruma Bölgeleri

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir'in açıklamasının tam metni:

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, 19 Haziran 2007 tarih ve 26557 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ''Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik'' ile hazinenin özel mülkiyetindeki araziler ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerleri işgal edenlere öngörülen para cezası kaldırılmıştır.

Naylon fatura sanığı sayın Kemal Unakıtan'ın başında bulunduğu Maliye Bakanlığının seçime üç hafta kala yapmış olduğu bu düzenleme; korunması, gelecek kuşaklara taşınması ve herkesin eşit ve özgürce kullanması gereken kamu arazilerini işgal edenlere bir tür af öngörmektedir. Söz konusu yönetmelik değişikliği, kamu arazilerini işgal edenlerden alınan ''ecrimisil''i kaldırmakta, kamu arazilerinin işgal ve talanını özendirmektedir.

...