25 / 04 / 2024

Milli Reasürans binasının imar sorunu çözüldü mü

Milli Reasürans binasının imar sorunu çözüldü mü

Büyükşehir Belediye Meclisi, Teşvikiye Maçka Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası'nın bir kuruluşu olan Milli Reasürans ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 yıldır devam eden imar sorunu çözüldü.

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Malatya Milli Eğitim binası tadilata alınıyor!

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının tadilata alınacağı deprem güçlendirmesi yapılacağı bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı konuyla ilgili olarak genel olarak bir açıklama yaptı.

Bursa'da eski lise binasının yerine oyun alanları yapılacak!

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Belediye Başkanı Süleyman Çelik, lisenin eski binasının yıkıldıktan sonra lisenin yerine oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını da dile getirdi.

1939 yılında Galatasaray karakol binasını Milli Eğitim Bakanlığı istimlak edecekmiş!

Galatasaray karakol binasını İş Bankası Defterdarlık'tan alarak yüzde on beş karla 81 bin liraya Sümerbank'a satmış. Banka binayı istediği gibi kullanamamış. Eğitim Bakanlığı bu binayı taksitle alarak Galatasaray Lisesi'nin bahçesine katacakmış.

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi!

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de imza kampanyasına destek verdi. Ergün "Yanlıştan dönmek erdemdir. Manisa'da ikinci bir Sümerbank olayı yaşanmasın istiyoruz" dedi.

Muğla Valiliği 4 ilkokul binasının ihalesini 25 Ağustos'ta yapacak!

Muğla 'daki 4 ilkokul binasının yapım işi ihalesi Muğla Valiliği tarafından yapılacak. İhale 25 Ağustos 2014 tarihinde saat 10.30 'da açık ihale usulü gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkanı verildi!

Kentsel dönüşüm yasası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İnşaat şirketleri ve riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınırken, binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkânı verecek.

Gaziemir Belediye binasının zemini çöktü!

Gaziemir Belediyesi'nin Önder Caddesi'nde 1 ay önce görkemli bir törenle açılan yeni hizmet binası, daha şimdiden yap-boz tahtasına döndü. Belediye binasının önündeki zeminin çökmesi sonucu mermerler kırılarak yeniden yapılmaya başlandı.

Milli Reasürans binasının 5 yıldır devam eden imar sorunu çözüldü!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Teşvikiye Maçka Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası'nın bir kuruluşu olan Milli Reasürans ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 yıldır devam eden imar sorunu çözüldü.

Mili Reasürans binasının imar sorunu çözüldü!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Teşvikiye Maçka Caddesi üzerinde bulunanİş Bankası'nın bir kuruluşu olan Milli Reasürans ile istanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 yıldır devam eden imar sorunu çözüldü.

TJK, Sosyal Eğitim Merkezi binasını yeniledi!

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), ‘Sosyal Eğitim Merkezi’ olarak adlandırdığı yaklaşık 510 metrekarelik binasını yeniledi. Dinlenme alanlarında geçirilen vaktin önemini anlayan kurumlar bu disiplinle yaşama mekanlarını yeniliyor ve alanlara değer katıyor.

Reasürans binası koruma altına alındı!

İstanbul Nişantaşı 'ndaki Milli Reasürans Binası, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından anıt eser olarak tescil edildi. 1992'de inşa edilen yapı, koruma altına alındı.

Folkart, İzmir'e Avrupa'nın en yüksek binasını inşa edecek!

Avrupa'nın en büyük binasını yapmaya hazırlanıyor. Tasarımı süren bina 370 metre yüksekliğinde olacak. Şu an Türkiye'nin en yüksek binası 261. Avrupa'nın en yüksek binası 308 metre...

Milli Reasürans binasının imar sorunu çözüldü mü Haberi

Milli Reasürans binasının imar sorunu çözüldü mü


İş Bankası'nın bir kuruluşu olan Milli Reasürans ile istanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 yıldır devam eden imar sorunu çözüldü. Büyükşehir Belediye Meclisi, Teşvikiye Maçka Caddesi üzerinde bulunan Milli Reasürans'ın ödüllü Genel Müdürlük binasını planlara işleme kararı aldı Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarında, 1985 yılında Milli Reasürans A.Ş.'nin düzenlediği bir mimari yarışmayla yaptırdığı Genel Müdürlük binası ile ilgili dosyayı da görüştü. 


Maçka Caddesi ile Abdi İpekçi Caddesi'nde cephesi olduğu için imar yüksekliğinin hangi caddeye göre alınacağının zamanında planlara düzgün bir şekilde işlenmemesinin yol açtığı sorun, dosyanın 5 yıldır mahkemelerde dolaşmasına neden olmuştu. Bölgenin 'Kentsel Sit Alanı' ilan edilmesiyle büyüyen sorun, Danıştay'ın verdiği kararla çözüm yoluna girdi. 


Belediye Meclisi'ne sunulan İmar Komisyonu raporunda, söz konusu bina ile ilgili olarak şu değerlendirme yapıldı:...