28 / 03 / 2024

mimar Kemali Söylemezoğlu

mimar Kemali Söylemezoğlu

Mimar Kemali Söylemezoğlu kimdir? Kemali Söylemezoğlu, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Kemali Söylemezoğlu, hangi firmalar ile çalıştı? İşte Mimar Kemali Söylemezoğlu'nun biyografisi bu haberde...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

TOKİ’den Edirne Süloğlu’na 120 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut(ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları bir bir netleşti. TOKİ’nin Süloğlu projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurabilirim? İşte detaylarıyla TOKİ Edirne Süloğlu 2022 sosyal konut projesi...

Süleymanoğlu Group İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Süleymanoğlu Group İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Hüseyin Gül tarafından kuruldu.

3b Süleymanoğlu Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3b Süleymanoğlu Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de Burak Süleymanoğlu ve Osman Süleymanoğlu ortaklığında kuruldu.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Sözeroğlu Yapı Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Sözeroğlu Yapı Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi  Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile  Polat Sözeroğlu Hasan ve Sözeroğlu tarafından kuruldu.

Esenyurt'ta Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi açıldı! 

Esenyurt Belediyesi tarafından Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde inşa edilen Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi hizmete açıldı. 

Yüksek Mimar Abdullah Hayri Ebuussuutoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Abdullah Hayri Ebuussuutoğlu vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın açılıyor!

Sultanbeyli'de yer alan Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılıyor.

Selahattin Süleymanoğlu, Halk GYO'dan ayrıldı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Süleymanoğlu, görevinden istifa ettiğini Halk GYO Yönetim Kurulu'na bildirdi...

Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi tamamlandı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nin inşaatını tamamladı.

Mimar Aydın Ulakoğlu'nun acı günü! Bedriye Ulakoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Aydın Ulakoğlu'nun annesi Bedriye Ulakoğlu vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

ENKA İnşaat'ın acı günü! Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. çalışanı Yüksek Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti. ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Tara Ailesi taziye ilanı yayınladı.

mimar Kemali Söylemezoğlu Haberi

mimar Kemali Söylemezoğlu

Kemali Söylemezoğlu kimdir?

Kemali Söylemezoğlu, 1909 yılında İstanbul'da doğdu. 1930'da Galatasaray Lisesi'ni, 1935'de İGSA Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 1939'da Almanya'da, Stuttgart Teknik Üniversitesi'nden "Fevkalade" derecesi ile bir kez daha mimarlık diploması aldı. Bir süre Bonatz'ın bürosunda çalıştı. 


1940 yılında Türkiye'ye döndü. 1943-44 yılları arasında Maarif Vekaleti Teknik Öğretim Müsteşarlığı Yapı Bürosu teknik şefliğinde bulundu. Bu görevinde, daha sonra Bonatz'ın da katılımıyla çeşitli eğitim yapılarının projelendirilmesi ve uygulanmasında etkin oldu. 1944'te İGSA Yüksek Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyeliğine başladı. 1946 yılında "Altıncı Yüzyıl Mimarisi üzerine Bir Deneme" adlı doçentlik tezini verdi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne Bina Bilgisi doçentliğine atandı. 


1942-53 yılları arasında üniversitedeki akademik etkinliğinin yan sıra pek çok mimarlık yarışmasına çeşitli gruplarla katıldı ve çeşitli derecelerle ödüllendirildi. 1954'te "İslam Dini, İlk Camiler ve...