19 / 04 / 2024

Mimar Müjendis Odaları seçim

Mimar Müjendis Odaları seçim

İKİ yılda bir yapılan TMMOB'a bağlı Mimar ve Mühendis Odaları seçimleri yapılıyor. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslekte Birlik Grubu Başkan adayı Çağlar Karamanlı olarak açıklandı.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte haberin detayları...

TÜRMOB: Yeni araç alımlarında ÖTV ve KDV indirimi uygulanmalı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), hazırladığı rapor ile çeşitli verilerde açıklamada bulundu. Raporun içeriği ve raporu kapsayan tüm ayrıntılar...

Bakan Kurum duyurdu! 10 bin iş kapısı açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10 bin mimar, mühendis istihdam edileceğini duyurdu. İşte detaylar!

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı başvuru formu

PTT bünyesinde büro ve gişe memuru, dağıtıcı elemanı, avukat, mimar, mühendis, tekniker alımı yapılması bekleniyor. Personel alımı ile ilgili 2022 yılı içerisinde 15 bin vatandaşın kadroya alınması hedefleniyor. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı başvuru formu

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. ev kiralamak isterken 4 bin TL dolandırıldı. Peki ev kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?

Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti!

Türk YTONG Sanayi A.Ş.'nin Kurucu Ortağı ve Divan Kurulu Üyesi Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti...

Tisan İnşaat'ın acı günü! Makbule Aşcıgil vefat etti!

Tisan İnşaat'ın kurucu ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı, Yüksek Mimar-Mühendis merhum İbrahim Aşcıgil'in eşi Makbule Aşcıgil hayatını kaybetti.

Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti! 

Dikencik Çiftliği sahiplerinden, Galatasaray Liseli Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti. M. Memduh Gökçen ve Ailesi taziye ilanı yayınladı.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimar Müjendis Odaları seçim Haberi

Mimar Müjendis Odaları seçim

İKİ yılda bir yapılan TMMOB'a bağlı Mimar ve Mühendis Odaları seçimleri yapılıyor. Makine Mühendisleri, Harita Mühendisleri ve Orman Mühendisleri Odası gibi bazı Odaların İstanbul Şubelerinin seçimlerinin sonuçlandığı bugünlerde önümüzdeki hafta sonu İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimleri yapılacak. 

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslekte Birlik Grubu Başkan adayı Çağlar Karamanlı olarak açıklandı. 

Başta Türk Mühendisler Birliği ve ÜLKÜTEK olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun oıtak adayı olan Karamanlı, İnşaat Mühendisleri Odası yönetimine geldiklerinde nasıl bir anlayış sergileyeceklerini anlattı; "İnşaat Mühendisleri arasında hiçbir fark gözetmeden hizmet sunacağız, amacımız Meslektaşlarımızın iş hayatındaki problemlerine çözüm üretmek, onların karşılaştıkları her sıkıntıda yanlarında olmaktır." Karamanlı, "Üyesi bulunduğumuz meslek odalarımız maalesef aşırı seviyede politize edilmiş, ülkemizde İnşaat Sektörünün lokomotif sektör olmasına rağmen mesleki gelişimlerin takipçisi olamamış, yerel...