29 / 03 / 2024

Mimar Sinanın köprüsü

Mimar Sinanın köprüsü

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılacakmış. Göl, 10 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş. 42 ayda tamamlanacak projeyle İstanbul'un su problemi yarı yarıya giderilecekmiş.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Ankara Anadolu Bulvarı'na ikinci U dönüş köprüsü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yapılan “U” dönüş köprüsündeki çalışmalar tamamlandı.

Ankara “U” dönüşü köprüsü açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı’nda yaptığı “U” dönüşü köprüsü trafiğe açıldı.

Mimar Michel Virlogeux, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlattı!

Türkiye’nin gözbebeği Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul’a ayrı bir renk kattı. Hem projenin büyüklüğü hem de köprünün mimari estetiği, görenleri büyülüyor. Dünyaca ünlü, Köprü Üstadı olarak anılan mimar Dr. Michel Virlogeux ile konuşuldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.

Dünyanın en yüksek cam köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en yüksek ve en uzun cam zeminli köprüsü Çin'in Hunan eyaletinde açıldı. İsrailli mimar Haim Dotan tarafından tasarlanan köprü 3.4 milyon dolara mal oldu.

Ankara Hurdacılar Sitesi'nin yeni köprüsü tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı’nda yaptığı “U” dönüşü köprüsünün inşa çalışmaları tamamlandı. Köprü, asfalt seriminin bitmesinin ardından trafiğe açılacak.

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü tamam!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin, Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'nda yaptığı 'U' dönüşü köprüsünün inşa çalışmaları tamamlandı. Köprü, asfalt seriminin bitmesinin ardından trafiğe açılacak.

Mimar Sinan'ın sergisi Londra'da gerçekleşecek!

Mimar Sinan'ın külliye inşaatından şehir altyapısına, seramik kullanımından detaylardaki ustalığına uzanan farklı konulardaki mimari dehası beş asır sonra mercek altına alınıyor. ''The First Starchitect" başlıklı sergi, Londra Building Center'da gerçekleşecek.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Bosna Hersek Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü restore edildi!

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü'nde, 5 yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Şanlı, projeyle köprünün onarım ve bakımının yaklaşık 5 milyon avroya mal edildiğini söyledi.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Mimar Sinanın köprüsü Haberi

Mimar Sinanın köprüsü



10 milyar lira yatırımla 3.5 yılda bitirilecek


Özal, su sorununu çözecek barajın temeli bugün atılıyor


İstanbul'a 40 kilometre uzaktaki Büyükçekmece Gölü, baraj yapımından sonra 1.5 yıl içinde tatlı su gölü olacak.


Küçükçekmece Barajı yapımı için de çeşitli Batı bankalarından 1 milyar marklık kredi sağlandı.


Barajdaki sular 29 km. uzunluğundaki borularla su şebekesine bağlanacak.


   BAŞBAKAN Turgut Özal'ın İstanbul'da bugün temelini atacağı Büyükçekmece Barajı 10 milyar lira harcanarak 42 ayda tamamlanacak ve göl baraja dönüştüğünde susuzluk yarı yarıya giderilecek.

   Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan projeye göre, yüzölçümü 11.5 kilometrekare olan Büyükçekmece Gölü'nün Mimar Sinan Köprüsü'ne yakın bölümüne 2 bin 475 metre uzunluğunda,...