19 / 04 / 2024

mimari ofislerin ürettikleri proje sayısı

mimari ofislerin ürettikleri proje sayısı

İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Adana, Ankara gibi gelişen kentlerde de konut projeleri yükseliyor. Buna kamu projeleri de eklenince inşaat sektörünü besleyen diğer sektörler de yaşanan büyümeden nasibini alıyorlar...

Mimari tasarım ve dekorasyon çözümleri dijitale taşındı! 

Koronavirüs salgını ile birlikte okul ve ofislerin evlere taşınması, yaşam alanlarında dönüşümü kaçınılmaz hale getirdi. Mimari tasarım ve dekorasyon çözümlerinin dijitale taşınması kuşkusuz bu dönüşümün en büyük yardımcısı oldu. 

Çanakkale Sosyal Konutlar Ulusal Mimari Proje Yarışması, 15 Mayıs'ta yapılacak!

Sosyal Konutlar Ulusal Mimari Proje Yarışması 15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete, ve aynı zamanda Çanakkale Belediyesi resmi web sitesi www.canakkale.bel.tr adresinde ilan edilecek

Tarlabaşı 360'da ofislerin metrekaresi 7 bin 500 dolara!

Gap Tarlabaşı 360 projesi kapsamındaki ofislerin metrekare birim fiyatı 7 bin 500 dolardan başlayarak değişiklik gösteriyor. Gap Tarlabaşı ofis teslimleri Aralık 2015 olarak planlanıyor.

EXPO Kulesi Mimari Proje Yarışması’nın süresi uzatıldı!

EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından düzenlenen ve EXPO 2016 Antalya Alanı' na yapılacak EXPO Kulesi Mimari Proje Yarışması’ nın süresi, gelen yoğun talep üzerine uzatıldı..

Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması ödül töreni 19 Temmuz'da!

Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması 17 Nisan Perşembe günü Resmi Gazete'de ilan edildi. Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması ödül töreni 19 Temmuz'da gerçekleştirilecek...

KTO’nun yeni binası için mimari yarışması düzenlenecek!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni hizmet binası yapımı için açılan “Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması” başvurularının devam ettiğini söyledi...

Protokol Ankara İş Merkezi ofislerin her ihtiyacına cevap veriyor!

Ender İnşaat ve Ebced İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Protokol Ankara İş Merkezi Projesi, ofislerin her ihtiyacına cevap verebilen donatılan ve kente estetik katan mimarisiyle dikkati çekiyor.

Gap Tarlabaşı 360 projesinde ofislerin metrekare birim fiyatı 7 bin 500 dolar!

Gap Tarlabaşı 360 projesi kapsamında projenin toplam inşaat alanı 150 bin metrekare. Gap Tarlabaşı 360 projesinde ofislerin metrekare birim fiyatı 7 bin 500 dolardan başlıyor.

TOKİ sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti. Sivil mimarinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından yapılan bu hamle Isparta için de önem arz ediyor.

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak!

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak. Mimari tasarım ve eserlerin korunması, yükleniciler ve mimarlar için alternatif uyuşmazlık çözüm yolları gibi konuların tartışılacağı seminer, ücretsiz izlenebilecek.

Hassa Mimari Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hassa Mimari Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Aktaş, Ahmet Yıldırım tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 4 Nisan'da Bahçelievler, Çobançeşme Sanayi Caddesi'nde kuruldu.

Tarlabaşı 360'ta ofislerin metrekaresi 7 bin 500 dolar!

ÇALIK GYO' nun kentsel yenileme kapsamında Beyoğlu Tarlabaşı' nda gerçekleştirdiği Tarlabaşı 360 projesinde satışlar devam ediyor. Ofislerin ortalama metrekare birim fiyatı 7 bin 500 dolar...

3M yaratıcı mimari etkinliklere destek vermeye devam ediyor!

3M yaratıcı mimari etkinliklere destek vermeye devam ediyor. Terminal Design tarafından düzenlenen “ Mekân ve Olasılıklar ”etkinliği 3-4-5 Nisan tarihlerinde Karaköy Rum İlkokulu’ nda gerçekleştirilecek.

mimari ofislerin ürettikleri proje sayısı Haberi

mimari ofislerin ürettikleri proje sayısı

Türkiye son yıllarda inşaata dayalı bir büyüme yaşıyor. İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Adana, Ankara gibi gelişen kentlerde de konut projeleri yükseliyor. Buna kamu projeleri de eklenince inşaat sektörünü besleyen diğer sektörler de yaşanan büyümeden nasibini alıyorlar. 


Kentsel dönüşüm yasasının da etkisiyle yenilenme faaliyetlerinin de eklenmesi konut sektöründe proje sayısını artırdı. Bu durum da mimari ofislerin ürettikleri proje sayısını da artırdı. Mimarlık ofislerinin projelere yetişmekte güçlük çektikleri ekip arkadaşı aradıklarına ilişkin ilanların artmasıyla da kanıtlanmış oluyor. İki Design Group, Stüdyo 23, MS Mimarlık, Kontra Mimarlık, İbrahim Sağdıç Mimarlık, SPDO ve REM Architects gibi mimarlık şirketlerinin takım arkadaşı aramaları bu durumun somut kanıtı. Bu gelişmeye en çok iş arayan mimarların sevineceği de...