26 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Kuşadası temsilcisi

Mimarlar Odası Kuşadası temsilcisi

Kuşadası'ndaki imar planına tepki geldi. Kuşadası Belediye Meclisi'nin 11 Temmuz 2016 tarih ve 246 sayılı kararına itiraz eden arazi sahipleri, konuyu Aydın Büyükşehir Meclisine taşıdı.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Kuşadası Mimarlar Odası'ndan belediyelere sahil projesi önerisi!

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, hem Aydın Büyükşehir, hem de Kuşadası Belediyeleri’ne önerileri rapor ve proje olarak sundu. Oda temsilciliği toprak saha ve Tariş alanının birlikte ele alınması gerektiğini belirtti.

Çilek'ten İnegöl ve Kuşadası'na yeni mağaza!

Bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, İnegöl ve Kuşadası'nda 2 yeni mağaza açtı. Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, şirket, yurt içindeki mağaza sayısını artırmaya devam ediyor.

Çilek, İnegöl ve Kuşadası'na 2 yeni mağaza açtı!

Bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, İnegöl ve Kuşadası'nda 2 yeni mağaza açtı. Çilek, Mobiliyum AVM'de ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yeni mağazasını açtı.

Kuşadası Turizminin Yeniden Pazarlaması Stratejisi İçin Çalıştay gerçekleşti!

Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve yürütülen, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen “Kuşadası Turizminin Yeniden Pazarlama Stratejisi” konulu proje kapsamındaki çalıştay gerçekleşti..

Coldwell Banker'ın Kuşadası'ndaki Platin Ofisi açıldı!

Coldwell Banker, Türkiye'de büyüyor. Kuşadası'nda Turgut Özal Bulvarı'nda hizmete giren 'Platin Ofisi'nin açılış töreni, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da katıldı...

Mimarlar Odası: Kurupelit-Kuşcenneti sahil yolu kanunlara aykırı!

Samsun’da yapımı süren Kurupelit-Kuşcenneti sahil yolu için açıklama yapan Mimarlar Odası, çalışmanın Anayasa, Kıyı Kanunu ve Kıyı Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu bildirdi. Oda, konuyu mahkameye taşıyacak...

Kuşadası çevreyolu yapım çalışması sırasında dinamit patladı: 10 yaralı!

Edinilen bilgiye göre Kuşadası çevre yolu yapım çalışması sırasında Kuşadası Ticaret Odası binasının hemen yanında yüklenici firma tarafından kontrolsüz şekilde dinamit patlatıldı. Kuşadası Ticaret Odası binasında büyük hasar meydana geldi...

Mimarlar Odası Haliçport'a dava açacak!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Biıyükkent Şubesi, dün 1 milyar 346 milyon dolarla Fine Otel konsorsiyumunun kazandığı ihale kamu ve toplum yararına aykırı olduğu olduğu için dava açıyor...

Kuşadası Lotus Residence 'ta 85 bin liraya 1 oda 1 salon!

Aydın Kuşadası 'nda hayata geçirilen Lotus Residence 'ta fiyatlar 85 bin liradan başlıyor, banka kredisiyle konut sahibi olunabilen Lotus Residence 'ın anahtar teslimlerinin 3 ay sonra gerçekleştirilmesi planlanıyor

Mimarlar Odası Kuşadası temsilcisi Haberi

Mimarlar Odası Kuşadası temsilcisi

Kuşadası'ndaki heyelan bölgesi ve kıyı kenar çizgisi olarak belirlenen arazi için istenen imar iznini, Kuşadası Belediye meclisi reddetti. Ancak Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nce Kuşadası'nın aksine istenen yapılaşma koşulları kabul edince, karar kentte tepki topladı. 



Kuşadası'nda tapu kaydında göçüklük bölgesi, kent imar planlarında heyelan bölgesi olarak işaretlenen, üstelik kıyı kenar çizgisi içindeki araziyle ilgili imar talebinde bulunuldu. Kuşadası'ndaki Hacı Feyzullah Mahallesi'ndeki parselin, 1981'de heyelan bölgesi ilan edildiğini, ayrıca Kıyı Kanunu'na göre yapılaşma imkanı bulunmadığını belirten biri AK Parti'li, 4'ü CHP'li üyelerden oluşan Kuşadası Belediyesi İmar Komisyonu, talep için olumsuz rapor verdi. Kuşadası Belediye Meclisi'nin CHP, AKP ve MHP'li 25 meclis üyesi de İmar komisyonunun raporu doğrultusunda talebi reddetti. 


Kuşadası Belediye Meclisi'nin 11 Temmuz 2016 tarih ve 246 sayılı kararına itiraz eden arazi...