23 / 04 / 2024

Mimarlar Odası yıldız sarayından tahliye mi edildi

Mimarlar Odası yıldız sarayından tahliye mi edildi

TMMOB, Mimarlar Odası'nın kullanımında olan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının dün boşaltılması hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar yaptı.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Berfu Yıldız ve Eser Yenenler bebek odası hazırladı!

Haziran ayında dünya evine giren Berfu Yıldız ile Eser Yenenler'in bir oğlu olacak. Çocukları olacağı için kirası 15 bin TL olan bir eve taşınan Yenenler çifti, bebek odasını hazırladı.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binasının boşaltılması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının boşaltılmasına direndiği için gözaltına alınan 15 kişi, serbest bırakıldı.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası TBMM'de konu oldu!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, polis tarafından boşaltıldı. Mimarlar Odası'nın boşaltılan Yıldız Sarayı'ndaki binası mecliste konu oldu.

Mimarlar Odası'nda Yıldız Sarayı gerilimi! Gözaltılar var!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın boşaltılması için tebligat verdi. Karara direnen Mimarlar Odası yöneticilerinin bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

Haydar Yıldız kimdir?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Haydar Yıldız kimdir? Haydar Yıldız, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Haydar Yıldız, ne zamandan beri TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi?

Mustafa Yıldız: Mera arazilerinin konuta açılması büyük bir hata!

Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Odası Başkanı Mustafa yıldız, hayvancılıkta hayati öneme sahip olan meraların yerleşim alanı ve sanayiye tahsis edilmesinin vahim bir hata olduğunu söyledi.

Beşyıldız Ekşioğlu İnşaat Beşyıldız Novella teslim tarihi!

Beşyıldız Ekşioğlu İnşaat Beşyıldız Novella teslim tarihi haberimizin içerisinde bulunuyor. Beşyıldız Novella projesinde otopark, güvenlik, fitness, sauna, yüzme havuzu, buhar odası, çocuk oyun alanı, spor alanları yer alıyor...

Kilikya turizmde Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ. Kilikya olarak adlandırılan Doğu Akdeniz'in turizmde gelecek vaat ettiğini belirterek. "Kilikya, turizmde Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi...

Beşyıldız Novella daire fiyatları!

Beşyıldız Novella daire fiyatları haberimizin içerisinde yer alıyor. Beşyıldız Novella projesinde yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları yer alıyor

Mimarlar Odası yıldız sarayından tahliye mi edildi Haberi

Mimarlar Odası yıldız sarayından tahliye mi edildi

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mimarlar Odası'nın kullanımında olan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının dün boşaltılması ve 15 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.Karaköy'de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde düzenlenen toplantıda, basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar yaptı.


Çakar, 24 oda adına yaptığı basın açıklamasında, “Tanınan sürenin yetersizliği nedeniyle fiilen olanaksız olan boşlatma işlemleri için yeterli süre verilmesine yönelik, Mimarlar Odası Büyükkent Şubemizce yapılan başvurulara ve İstanbul Valiliği ile kurulan temaslara karşın oda ve şubelerimizin yöneticileri ile avukatlarımız gözaltına alınmıştır. Hukuk dışı bu uygulamaları kınıyor, yetkilileri hukuka ve yargı kararlarına uymaya davet ediyoruz" dedi.


Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, “2015 yılında Yıldız Sarayı'nın Cumhurbaşkanlığına devredilmesiyle birlikte, Mimarlar Odası'nın oradaki varlığı tekrar tartışmaya açıldı...