19 / 04 / 2024

miras kaldığı zaman yapılması gerekenler

miras kaldığı zaman yapılması gerekenler

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size miras kaldığını düşünelim. Mirasın adınıza intikal etmesi için ne yapmanız gerekiyor? İşte miras kalınca yapılması gerekenler..

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...

İstanbul'da aile mirasından yararlanabilmek için Türkiye'ye yabancı yatırımcı getirmesi gerektiği yalanıyla kandırdıkları mağdurları yaklaşık 23 milyon avro dolandırdılar. 

Gram altının yılbaşında ne kadar olacağını İslam Memiş duyurdu! Aman dikkat, çok az zaman kaldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altının yılbaşında ne kadar olacağını İslam Memiş açıkladı. Aman dikkat, çok az zaman kaldı...

Tapu mirasçısı olduğumu nereden öğrenebilirim?

WebTapu platformu ile miras kaldığınız taşınmaz bilgilerine kolayca erişim sağlamak mümkündür. Ancak bu süreci tamamlamak için gerekli belgelere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle işlemlerinizi başlatmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanızı öneririz.

Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın ne zaman yapılacağı merakla sorgulanıyor. Peki, Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar...

Green card sonuçları ne zaman açıklanacak! 2023 ABD yeşil kart sonuçları sorgulama nereden yapılır!

Green Card başvuru sonuçlarının açıklanmasına çok az kaldı. Vatandaşlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, detaylar...

TOKİ kuraları kaldığı yerden başlıyor! TOKİ İstanbul kuraları ne zaman? TOKİ 9-14 Mart kura listesi!

TOKİ kuraları kaldığı yerden devam ediyor. İlk Evim İlk İş Yerim kuraları yaşanan depremden dolayı bir süreliğine ertelenmişti. TOKİ'den gelen açıklamaya göre kuralar kaldığı yerden devam ediyor. İşte detaylar!

Miras e- devlette gözükür mü? Mirastan gelen para nereye yatar?

Kendisine miras kaldığını düşünen kişiler, miras sorgulamasına dair birtakım sorular sormaktadır. İşte vatandaşların merak ettiği detaylar!

Babadan kalma ev nasıl paylaşılır? Varisler anlaşamazsa ne olur?

Miras konusundan doğan pek çok sorun vardır. Bu sorunlar, özellikle miras paylaşımında vuku bulur. Vatandaşlar da miras paylaşımı ile karşı karşıya kaldıkları zaman şu soruları sormaktadırlar.

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi?

Miras yolu ile kalan hisseler çoğu zaman kişilerin ellerini ayaklarına dolaştırıyor. Nedeni ise miras yoluyla kalan hisselerde nasıl bir yol izleneceği bilinmediğinden dolayı bir kargaşa oluşuyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depreminin kapıda olduğunu dile getirerek, İstanbul depreminin yüzde 60-70 ihtimale yükseldiğini söyledi. Pampal, "Şurada beş altı yıl zaman kaldı." dedi.

Mirasçılar soruyor! Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras kalan gayrimenkul her zaman mutlu etmeyip, mirasçıların başına dert de olabilir. İşte bu konuda merak edilenler!

miras kaldığı zaman yapılması gerekenler Haberi

miras kaldığı zaman yapılması gerekenler

Miras kalınca yapılması gerekenler!

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size miras kaldığını düşünelim. Mirasın adınıza intikal etmesi için öncelikle mirasçı olunduğunun veraset ilamı ile ispatlanması gerekiyor.


Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir.


B. Açılma yeri ve yetkili mahkeme

MADDE 576.- Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır.


Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


C. Açılmanın hükümleri

I. Mirasa ehliyet

1.Hak ehliyeti

MADDE 577.- Bu Kanuna göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabilir.


Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın...