29 / 03 / 2024

miras nasıl bırakılır

miras nasıl bırakılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu kaleme aldı.

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

miras nasıl bırakılır Haberi

miras nasıl bırakılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Sahibi olduğum evimi ölümüm halinde şu an yedi yaşında olan torunuma 25 yaşına kadar satmamak kaydı ile miras bırakmak istiyorum. Vasiyetname mi yazmalıyım veya kendi el yazım ile yazdığım vasiyetimi kime onaylatmalıyım? Daha önemlisi bu tür bir işlem için takip etmem gereken yol konusunda bilgilendirir misiniz?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

"Okuyucumun yapmak istediği, torununa belli bir malı (evi) miras olarak bırakmak. Bunun için ‘yol nedir?’ diye soruyor, önce yolunu söyleyeceğim ama arkasından anlatacaklarım olacak. Okuyucum torununa bir ev bırakmak istiyorsa bir vasiyetname yapabilir" ifadelerini kullanarak yazısına başlayan Tamer Heper, şu açıklamalarda bulundu:

"Vasiyetname noterde resmi şekilde yapılabilir. Bu halde...