29 / 03 / 2024

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur

Miras paylaşımına dair pek çok kişinin soruları bulunmaktadır. Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? O sorulardan sadece bir tanesidir.

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO'dan yılın üçüncü çeyreğinde 46.4 milyar TL'lik satış! 

Emlak Konut GYO tarafından, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin satış ve karlılık rakamları tek tek açıklandı. Şirket, bu senenin üçüncü çeyreğinde 46 milyar 452 milyon 778 bin 367 TL'lik satış yaptı. İşte ayrıntılar...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Dünya Altın Konseyi verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde en çok altını TCMB aldı

TCMB altın talebinde yılın üçüncü çeyreğinde küresel merkez bankalarını geride bırakarak en çok altın alan merkez bankası oldu. Analistler merkez bankalarının bir takım riskleri bertaraf etmek için altın talebini artırdıklarını belirtiyor.

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Avrupa Birliği (AB), enerjide Rusya'ya bağımlılık halinden amacı ile için aldığı tedbirler ile doğal gaz ithalatında Rusya'nın payını yüzde 40 oranından yüzde 7,5'e düşürdü. İşte detaylar…

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Ticari araçların öncüsü Fiat Ducato Van'ın Mayıs fiyatları belli oldu! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Birinci sınıf sürüş keyfi vadeden Fiat Ducato Van, yük taşımacılığının öncülerinden ve sınıfının lideri konumunda. Peki Fiat Ducato Van Mayıs ayı fiyatları kaç lira oldu? İşte Fiat Ducato Van 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur Haberi

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Babam, Annem öldü miras paylaşımı nasıl yapılır? bu soruların yanıtları aranmaktadır.

İşte merak edilen soruların yanıtları…

MİRAS NEDİR?

Kanunda ön görülen haller saklı kalmak şartı ile mirasçılar, miras bırakan kişinin sahip olduğu ayni haklarını, alacaklarını, diğer mal varlığı haklarını, menkul ve gayrimenkullerini üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanmaktadırlar bununla birlikte miras bırakan kişinin borçlarından kişisel olarak yükümlü de olmaktadırlar.

Vefat eden kişiye ait olan tüm hak ve yükümlülükleri bıraktığı kişiye mirasçı denir. Mirasçılar da kanuni mirasçı ve atanmış mirasçı olmak üzere ikiye ayrılır.

Kanuni Mirasçının tanımı şu şekilde yapılmaktadır; Kan bağı ilişkisinden ortaya çıkan mirasçılara anne, baba, dede, torun, çocuk vs. kişilere denilmektedir. Kanuni mirasçılar ile miras bırakan kişinin arasında kan bağı ile doğal akrabalık ilişkisi bulunmaktadır. Atanan...