28 / 03 / 2024

miras vergisi 2. taksiti 2016

miras vergisi 2. taksiti 2016

Kendisine miras kalan ve ilk taksit ödemelerini Mayıs içerisinde yapan mirasçıların ikinci taksit dönemi bu ay başında başladı. Vergi için ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar yapılabilecek.

Miras vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan mirasın kaldığı yasal ve atanmış mirasçılar tarafından ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor...

3 soruda miras vergisi 2. taksiti 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Miras vergisi 2. taksit dönemi 2018 başladı!

Miras vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Mükellefler ödemelerini ay sonuna kadar yapabilecek..

Miras vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Bu verginin, bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri 15 gün sonra başlıyor...

Miras vergisi yarın sona eriyor!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisi için 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor..

Miras vergisi 2. taksit zamanı bitiyor!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince mirasçılar, belli koşullarda vergilendiriliyor. 1 Kasım'da başlayan miras vergisi 2. taksit zamanı 30 Kasım'da sona eriyor..

Miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisi için 2. taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Miras vergisi 2. taksiti 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri yaklaşıyor. Peki, miras vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?

Miras vergisi 1. taksiti bugün başladı!

Geçtiğimiz sene kendisine miras kalan mirasçıların ödemek ile mükellef olduğu miras vergisi için 1. taksit ödemeleri bugün başladı. Vergi için 2. taksitler Kasım'da ödenecek..

Miras vergisi ödeme süresi 2016!

Veraset ve intikal kanunu gereğince kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar miras vergisi mükellefi oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir?

Miras vergisi oranları 2016!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte miras vergisi oranları 2016..

Miras vergisi ödeme zamanı 2016!

Miras, bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan haklan, malları ve borçları olarak karşımıza çıkıyor. Kalan miras için vergi dairesine ödeme yapılıyor. Peki, miras vergisi ödeme zamanı 2016 ne zaman?

Miras vergisi 2016!

Bir kimsenin vefatı dolayısı ile kalan miras için miras vergisi ödeniyor. Miras vergisi için ödenecek bedel kalan mirasın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, miras vergisi 2016 ne kadar?

miras vergisi 2. taksiti 2016 Haberi

miras vergisi 2. taksiti 2016

Kendisine miras kalan ve ilk taksit ödemelerini Mayıs içerisinde yapan mirasçıların ikinci taksit dönemi bu ay başında başladı. Vergi için ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar yapılabilecek.


7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen bu vergi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde tahsil ediliyor.


Verginin üç sene boyunca ödenmesi gerekiyor. Böylece toplamda 6 taksitte borç ödenmiş oluyor. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesinde yapılıyor.


Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Vergi mükellefiyeti beyanname verildiği takdirde, beyannamede gösterilen mallar için beyanname tarihinde; 


Verilen beyannamede gösterilmeyen mallar ile beyanname verilmeyen hallerde intikal eden malların idarece tespit olunduğu tarihte; 


Terekenin tahriri, defter tutma veya resmi tasfiye hallerinde mahkemece bu işlemlerin ikmal edildiği tarihten...