27 / 04 / 2024

mirasta pay değiştirme

mirasta pay değiştirme

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babam vefat ettiğinde bir daire ve bir araç miras kaldı. Şimdi evin 1/4’ü ikinci eşe 3/4’ü bana kalacakmış. Ancak ben araçtaki payımdan vazgeçip evdeki payımı büyütmek istiyorum. Bunu nasıl sağlarım?' sorusunu yanıtladı

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı talimatı geldi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete zam için kritik viraja girildi. Asgari ücret zammında oran değişirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da refah payı talimatı geldi...

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Apple, iPhone pil değişim ücretine son dakika zammı! Fiyatlar birden fırladı! 2 Mart 2023 fiyat listesi...

Teknoloji devi Apple, daha önce de belirtildiği üzere iPhone modelleri için pil değiştirme fiyatlarını artırdı. Detaylar için buraya tıklayın!

Büyük gün geldi, Facebook Pay’in adı değişti! İşte yeni adı…

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Facebook'un ödeme aracı Facebook Pay, dünyada isim değişikliğine gitti . Facebook Pay artık yaklaşık 200 ülkede Meta Pay ismiyle kullanılacak. İsim değişikliği Türkiye için şu anda geçerli değil… 

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu İhale Kanunu'nda ne değişiyor?

Devlet, kamuoyundan gelen tepkilere karşın bugüne kadar 191 kez değişikliğe gittiği Kamu İhale Kanunu’nu bu sefer sil baştan değiştirme kararı aldı.

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Kanal İstanbul'un imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için hazırladığı imar planlarını yapılan itirazlar sonrasında değiştirme kararı aldı. 

mirasta pay değiştirme Haberi

mirasta pay değiştirme

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Babam vefat ettiğinde bir daire ve bir araç miras kaldı. Şimdi evin 1/4’ü ikinci eşe 3/4’ü bana kalacakmış. Ancak ben araçtaki payımdan vazgeçip evdeki payımı büyütmek istiyorum. Bunu nasıl sağlarım?'  sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babam vefat ettiğinde bir daire ve bir araç miras kaldı. Mirasçı olarak babamın ikinci eşi ile ben varız. Şimdi evin 1/4’ü ikinci eşe 3/4’ü bana kalacakmış. Araç ise ortaktı bunun yarısı bize miras kaldı. Bu yarının da dörtte biri ikinci eşin dörtte üçü benim. Ancak ben araçtaki payımdan vazgeçip evdeki payımı büyütmek istiyorum. Bunu nasıl sağlarım. ● A.Y.

Okuyucumun babasından kalan mallar mektubunda sayılmış, bir ev ve bir araç. Bu mallar üzerinde de...