28 / 03 / 2024

Mısır Çarşısı kapatılacak mı

Mısır Çarşısı kapatılacak mı

Mısır Çarşısı'nda, gece gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının son aşamasına gelindi.Yeni Cami'nin kendi kendine yetmesini sağlayacak geliri elde etmesi için cami vakfiyesi olarak inşa ettirilen Mısır Çarşısı, 1664'te açıldı.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına başlıyor! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! 

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına resmen başlıyor. Bu kapsamda buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve mısır satılacak. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! İşte 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Türk firmasından Mısır’a tam 100 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'deki büyük firmaların çeşitli ülkelere yönelik yatırımları devam ediyor. Türkiye'de faaliyet gösteren Arçelik firmasından da Mısır'a tam 100 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirildi.

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan üreticiler ödemelerini alacak. Çiftçiye ayrıca silajlık mısır desteği de verilecek.

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

Ramazan ayıyla beraber dış cephesinde canlılığın yaşandığı Mısır Çarşısı’nın içerisinde ise 113 esnaf yaşam savaşında. Dükkan başına 30 bin TL olan kiraları ödemekte zorlanan işletmeler, ayakta kalmak için evlerini satıyor.

Rixos'un Mısır Magawish oteli 15 Mart'ta açılıyor!

Türkiye’nin en önemli turizm markalarından Rixos, Mısır’ın turizm üssü Hurghada’da 3 yeni oteli açacağını 2019'da duyurmuştu. Otellerden ilki olan Magawish’teki otel, 15 Mart’ta açılacak...

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı...

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Moldova'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı!

Moldova Yatırım Ajansı Direktörü Rodica Verbeniuc, Türk yatırımcıların Moldova'da özellikle otel ve inşaat endüstrilerinde başarılı hikayelere imza attığını söyleyerek yatırım çağrısı yaptı.

Mısır Çarşısı'nda çivi çakılması yasaktı, şimdi dev panolar kuruldu!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Mısır Çarşı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi.

Mısır Çarşısı kapatılacak mı Haberi

Mısır Çarşısı kapatılacak mı

Mısır Çarşısı'nda, hayatı sekteye uğratmamak için bir bölümü gece gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının son aşamasına gelindi.


Yeni Cami'nin kendi kendine yetmesini sağlayacak geliri elde etmesi için cami vakfiyesi olarak inşa ettirilen Mısır Çarşısı, 1664'te açıldı.


İlk açıldığı dönemlerde "Yeni Çarşı" veya "Valide Çarşısı" adlarıyla anılan çarşı, dükkanlarda satılan ürünlerin genellikle Mısır üzerinden gelmesi üzerine 18. yüzyılın ortalarından itibaren Mısır Çarşısı adını aldı. 1940-1943'te kapsamlı bir restorasyondan geçirilen Mısır Çarşısı, Vakıflar Genel Müdürlüğünün girişimiyle 2013'te tekrar restorasyona alındı.


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada, çarşının restorasyonunun, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından başladığını söyledi. 


Restorasyon kapsamında değişik malzemelerden yapılan pencere doğramalarının ahşaba dönüştürüldüğünü, dükkanların vitrin düzenlerinin yenilendiğini dile getiren Ertem, cephe temizliğinin yanı sıra cephelerdeki çimento...