29 / 03 / 2024

mısırdaki osmanlı eserleri restorasyonu

mısırdaki osmanlı eserleri restorasyonu

Mısır Devlet Bakanı İbrahim, ülkedeki İslami ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerin restore edilmesi için Türkiye ile daha önce yapılan özel anlaşmaları askıya aldıklarını açıkladı...

Restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı açıldı!

355 yıllık Osmanlı kent dokusuna ait bir yapı olan Mısır Çarşısı, 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda yeni yüzüne kavuştu. Çarşının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Karşıyaka'da yıkım sırasında 3 dairenin duvarı delindi!

KARŞIYAKA'DA kentsel dönüşüm kapsamında bir müteahittlik firması tarafından 5 katlı apartmanın kepçeyle yıkılması sırasında, faciadan adeta kıl payı dönüldü. Yıkım sırasında 3 dairenin duvarı delindi...

Miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşmeye miras taksim sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuda ya da noterde yapılabiliyor. İşte, miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Asansör bakım sözleşmesi örneği!

Asansör bakım sözleşmesi, asansörün bakımı için apartman yöneticisi ve yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır? Asansör bakım sözleşmesi örneği..

Asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır?

Asansör bakım yönetmeliği gereğince, asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorunda oluyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği!

Kentsel dönüşümde yıkılan riskli yapı maliklerinin yapıyı yeniden inşa etmeye karar vermeleri halinde müteahhit seçmeleri ve müteahhit ile sözleşme yapmaları gerekiyor. Peki sözleşme nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği..

1945 yılına Mısır Çarşısı'nda bir dükkanın yıllık kirası bin 200 liraymış!

1945 yılında Mısır Çarşısı'nda 77 numaralı dükkan İstanbul Belediyesi tarafından kiraya verilecekmiş. Bugün binlerce liranın aksine 1945 yılında senelik kirası 38 altın parasına, bin 200 liraya kiralanabiliyormuş.

AKG Gazbeton, Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme konferansı düzenliyor!

Türkiye ’ nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton, “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme” konferansında sektör temsilcilerini 11 Eylül 2014 tarihinde bir araya getiriyor...

Kentsel dönüşümde kira yardımı süresi!

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi yapılamaması halinde kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşümde kira yardımı süresi ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira yardım süreleri...

Trabzon’da kentsel dönüşüm sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı toplantı hakkında bilgi verdi. Trabzon ’ da kentsel dönüşüm sürüyor...

Kartal'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Kartal'da kentsel dönüşüm sürüyor. İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Kartal'ın "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmalarına dün İstanbul Kartal Kordonboyu Mahallesi Gürsel Caddesinde bulunan evlerde eklendi.

Mısır Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor!

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor. 72 kilometrelik projenin 4 milyar dolara mal olması bekleniyor.

mısırdaki osmanlı eserleri restorasyonu Haberi

mısırdaki osmanlı eserleri restorasyonu


Mısır'ın Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed İbrahim, ülkesinde bulunan İslami ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerin restore edilmesi amacıyla Türkiye ile daha önce yapılan özel anlaşmaların askıya alındığını belirtti.


Mısır'ın başkenti Kahire’nin kuzeyindeki İskenderiye kentinde bulunan bazı tarihi eserleri gezerken gazetecilere açıklamalarda bulunan İbrahim, “Mısır'daki İslami ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerin restore edilmesi için Türkiye ile daha önce yaptığımız özel anlaşmaları askıya aldık” dedi.


İbrahim, karara gerekçe olarak Türkiye’nin, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevinden alınmasıyla sonuçlanan askeri darbe karşıtı tutumunu gösterdi.


Öte yandan İbrahim, bakanlık olarak Mısır'a ait tarihi eserlerin ABD’deki müzayedelerde satılmasını engellemek için gereken önlemlerin alındığını, bu konuda Mısır'ın Washington Büyükelçiliğine talimat verildiğini...