27 / 04 / 2024

MMO İstanbul Şubesi Başkan Vekili Zafer Güzey

MMO İstanbul Şubesi Başkan Vekili Zafer Güzey

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

İnşar Yapı Müteahhitlik Mühendislik Madencilik Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy İstanbul Şubesi açıldı!

İnşar Yapı Müteahhitlik Mühendislik Madencilik Enerji Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy İstanbul Şubesi, Cuma Ali Ayyıldız Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Ankara'daki binaların doğalgaz tesisat kontrolünü MMO yapacak!

Başkentgaz ile Makina Mühendisleri Odası ( MMO ) Ankara Şubesi arasında imzalanan protokolle bundan sonra doğal gaz kullanan meskenlerin periyodik bakımını Makina Mühendisleri Odası yapacak.

İdeal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

İdeal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ramazan İşleker Şube Mdürülüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım'da Akyapı Sitesi, C2 Blok'ta kuruldu.

Kusa Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Kusa Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Derviş Polat Şube Müdürlüğü'nde 20 bin TL'lik sermaye ile 27 Kasım'da Nish İstanbul Residence'ta kuruldu.

Teknik Mühendislik İnşaat Taahhüt Enerji Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Teknik Mühendislik İnşaat Taahhüt Enerji Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Abdullah Varan Şube Müdürlüğü'nde 250 bin TL'lik sermaye ile 26 Kasım'da kuruldu.

Fichtner Water Transportation GMBH Merkezi Alman Türkiye İstanbul Şubesi açıldı!

Fichtner Water Transportation GMBH Merkezi Alman Türkiye İstanbul Şubesi, Christian Koppmann, Haluk Üçem tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Kasım'Da Mecidiyeköy, Polat Han'da kuruldu.

Motek Modern Yapı Teknikleri Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Motek Modern Yapı Teknikleri Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Cem Altay Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL'lik sermaye ile 24 Kasım'da kuruldu.

Öz Hasanoğlu Turizm Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Aksaray İstanbul Şubesi açıldı!

Öz Hasanoğlu Turizm Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Aksaray İstanbul Şubesi, Ercan Baylan Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL'lik sermaye ile 24 Kasım'da Fatih, Aksaray Mahallesi'nde kuruldu.

Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt İstanbul Şubesi kuruldu!

Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt İstanbul Şubesi, Mehmed Nureddin Çevik Şube Müdürlüğü'nde 25 milyon 725 bin 490 TL sermaye ile kuruldu.

Ponz Yapı İnşaat Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ponz Yapı İnşaat Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Mehmet Şirin Akyol Şube Müdürlüğü'nde 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Kasım'da kuruldu.

Arpaşen İnşaat Gıda Alüminyum Canlı Hayvan İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arpaşen İnşaat Gıda Alüminyum Canlı Hayvan İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Mustafa Alkan tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 14 Kasım'da kuruldu.

Detaş Konut İmar İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Detaş Konut İmar İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Melih Karabacak Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL'lik sermaye ile 13 Kasım'da kuruldu.

Sarıçamlar Turizm Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sarıçamlar Turizm Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Atakan Sarıçam Şube Müdürlüğü'nde 30 bin TL'lik sermaye bedeli ile 12 Kasım'da Bağcılar, Demirkapı Mahallesi, Velioğlu Caddesi'nde kuruldu.

MMO İstanbul Şubesi Başkan Vekili Zafer Güzey Haberi

MMO İstanbul Şubesi Başkan Vekili Zafer Güzey

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.


Kılıç, Taksim'deki MMO İstanbul Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, bu tür kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması yönünde rapor hazırladıklarını ve ilgili yerlere ilettiklerini söyledi.


Kazanın yapıldığı binanın mühürlü olduğunu ancak buna rağmen inşaatta kaçak çalışma yapıldığını belirten Kılıç, şöyle konuştu: 


"Maalesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yasalar, yönetmelikler var, bunların hayata geçirilmesi konusunda da yasaklar var. Her şey kaçak bir şekilde yürütülmeye devam ediliyor. En son kazanın yaşandığı yerde de mevcut asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina. Ama maalesef üç tane işçimizi burada kaybettik. Bu kazanın olması engellenemedi, engelleyemedik....