18 / 04 / 2024

mng pina yarımadası

mng pina yarımadası

MNG Holding'in, Pina Yarımadası'nın ortasını oyarak çıkardığı yaklaşık 40 bin metreküp hafriyatla denizi doldurarak 13 dönümlük arazi kazandığı ortaya çıktı

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Lujo Hotel'den Pina Adası açıklaması!

Serkoç Otelcilik’e ait Lujo Hotel Bodrum, atıl halde olan ve kaderine terk edilmiş Pina Yarımadasını 20 yıllığına kiraladı...

Kaş Belediyesi'nden Çukurbağ Yarımadası açıklaması!

Kaş Belediyesi imara açıldığı iddia edilen Çukurbağ Yarımadası ile ilgili açıklama yaptı. İşte Kaş Belediyesi'nin o açıklaması..

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açıldı!

Antalya’nın Kaş ilçesindeki doğal sit alanı statüsünde olan Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki büyük parsel, geçtiğimiz ay çıkan yangından sonra, ‘eko-turizm’ niteliği verilerek imara açıldı.

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açılacak iddiası!

Antalya'nın Kaş ilçe merkezindeki doğal güzelliği ile ünlü Çukurbağ Yarımadası’nda ormanlık alanda çıkan yangın, kundaklama iddiasına sebep oldu. Vatandaşlar bölgenin imara açılacağını iddia etti...

Bodrum Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmeleri kaldırılıyor! 

Küdür Yarımadası'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi üzerine, plajdaki işletmelerin tahliye işlemleri başlatıldı. Yasal süreci bitirilen tesislerden biri bugün kaldırıldı...

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

mng pina yarımadası Haberi

mng pina yarımadası

Muğla'nın Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda tatil köyü inşaatı yapan MNG Holding'in, yarımadanın ortasını oyarak çıkardığı yaklaşık 40 bin metreküp hafriyatla denizi doldurarak 13 dönümlük arazi kazandığı belirlendi. Sivil toplum ve meslek odalarının hesabına göre, denize kaçak dolgu yaptığı için 21 bin 500 YTL para cezası verilen MNG Holding, bu yolla 5.5 milyon YTL değerinde arazi elde etti ve büyük bir doğa katliamına yol açtı.

"2 bin kamyon gerek"
Mavi Yol Girişimi üyeleri, arazide yaptıkları incelemede, yarımadanın kıyısının büyük bölümünün doldurulduğunu belirterek, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliği yetkilileriyle birlikte bir hesap yaptı. Oda Temsilcisi Recayi Özcan, şirketin denizi doldurarak, yaklaşık 13 dönümlük arazi elde ettiğini, bu doldurma işlemini çıkardığı yaklaşık 40 bin metreküp hafriyatla gerçekleştirdiğini belirterek,...