25 / 04 / 2024

Mobilya sektörü büyüme

Mobilya sektörü büyüme

MOSDER tarafından bu yıl 17-18 Kasım 2016 tarihleri arasında dördüncü kez düzenlenen MOSDER Tasarım Buluşmaları’nın ilk günü, Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok tasarımcıyı aynı çatı altında buluşturdu.

Mobilya sektörü 2017'de büyüyecek!

Mobilya sektörünün öncü markalarından Doğtaş ve Kelebek Mobilya, Çanakkale’de bulunan mağazalarını yeni iş ortaklarıyla yeniledi.

Mobilya sektöründe ihracat 15 yılda 2,4 milyar dolara yükseldi!

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan mobilya sektörü, son 15 yılda ihracatta ciddi bir ivme yakaladı.

Mobilya sektörü KDV düşülürse canlanır!

Ürün çeşitliliğini artırmayı hedefleyen Yağmur Mobilya, 2015’te 50 mağaza açmayı planlıyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Faruk Pircanlı, nüfusu yoğun illerde açacakları mağazalarla yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Mobilya sektöründe 10 yılda 7 kat büyüme yaşandı!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin, işadamlarına yönelik “Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları” konulu eğitim semineri İnegöl’de düzenlendi.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat malzemesi sektöründe 2021’de yüzde 6-7 büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2020 yılında dalgalı bir grafik izleyen sektörde 2021'de yüzde 6-7 büyüme öngördüklerini belirtti.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

İnşaat sektöründe 2020 büyüme hedefleri!

2019'da 41 büyük holdingten 12'si yüzde 3-35 büyüme beklediğini açıklamıştı. 2020'de ise salgın ortamında 36 holdingten sadece 4'ü büyüme 2'si ise sıfır büyüme bekliyor.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu'na (Confindustria) bağlı analiz merkezinin hazırladığı raporda, 2019 yılı için "sıfır büyüme" tahmini yapılarak, küçülme riskinin yüksek olduğu ifade edildi. 

Kredi faizlerindeki düşüş devam ederse, konutta büyüme hızlanır!

2018 yılında verilen KDV, tapu harcı ve faiz indirimi gibi teşviklerin sektörün canlanmasına neden olduğunu söyleyen Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu, yeni yılda da aynı büyüme ivmesinin devam etmesi için teşviklerin dönemsel değil, kalıcı olması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

Mobilya sektörü büyüme Haberi

Mobilya sektörü büyüme

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl 17-18 Kasım 2016 tarihleri arasında dördüncü kez düzenlenen MOSDER Tasarım Buluşmaları’nın ilk günü, Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok tasarımcıyı aynı çatı altında buluşturdu. 


‘Tasarımın önemi, markalaşma ve tasarımın markalaşmaya etkisi’ adlı bir panele de ev sahipliği yapan buluşma kapsamında ünlü İtalyan mimar ve tasarımcı Federico Delrosso,  günümüz tasarımcılarına; “Gelenekselliği çağdaş detaylarla harmanlayın” dedi.


İstanbul, 17 Kasım 2016- Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl dördüncü kez Tarabya Otel’de düzenlenen MOSDER Tasarım Buluşmaları, Türkiye’den ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok tasarımcıya ev sahipliği yaptı. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan buluşmanın ilk günkü gündem maddesinin en önemlilerinden biri ‘Tasarımın Önemi, Markalaşma ve Tasarımın Markalaşmaya Etkisi’ adlı panel...