19 / 04 / 2024

mobilya vergi indirimi

mobilya vergi indirimi

Konut, mobilya, beyaz eşya ve otomobile yapılan vergi indirimlerinde sona yaklaşıldı. 9 gün sonra yeni bir karar alınmazsa avantaj sona erecek. Eski fiyatları bulamayabilirsiniz. Acele edin...

Beyaz eşya, mobilya ve konutta vergi indirimi uzatılsın!

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 30 Eylül tarihinde sona erecek olan KDV-ÖTV indirimi ile ilgili açıklama yaptı.

Mobilyadaki KDV indirimi istihdama ve satışlara yaradı!

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, mobilyadaki KDV indiriminin hem istihdamı hem de satışları artırdığını söyledi..

Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi 30 Eylül'de son!

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de açıkladığı karara göre, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleriyle mobilyalara yönelik vergi indirimlerinin süresi 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi uzadı!

Mobilya ve beyaz eşyada sağlanan KDV ve ÖTV indiriminin süresi 30 Nisan’dan 30 Eylül’e kadar uzadı.

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi uzatıldı!

Esnafa yeni bir vergi yapılandırması hakkı tanıyacaklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerinin ekim başına kadar uzatıldığı müjdesini verdi.

Beyaz eşyada indirim sektörü hızlandırdı!

Beyaz eşya sektöründeki 2016 yılı gerçekleşmeleri ve 2017 beklentilerine ilişkin basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, 2016'da en büyük sorunun iç pazarın daralması olduğunu belirtti.

Mobilyada ÖTV ve KDV indirimi ihracatı ve istihdamı artırır!

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Cüneyt Yanıkçıoğlu, ÖTV ve KDV indirimlerinin yıl sonuna kadar sürmesinin ihracatı ve istihdamı artıracağını belirtti.

Beyaz eşya ve mobilyaya indirim dopingi!

Beyaz eşya, mobilya ve konutta vergi indirimi satışlara yansıdı. Kampanyanın üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen satışlarda 25'e varan artış gözlendi.

Öğrencilere vergi indirimi! İşte 9500 liranın altındaki bilgisayarlar

Öğrencilere 9.500 TL'ye kadar olan bilgisayar modellerinde 5.500 TL vergi indirimi sağlanacak. ÖTV'siz bilgisayar modelleri hangileri? Peki, vergisiz laptop fiyatları kaç lira? İşte vergi muafiyeti ile alınabilecek bilgisayarlar.

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı'nın vaadi olan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile alakalı detaylar merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı'ndan ilk açıklama yapıldı. Peki iPhone fiyatları ne kadar olur? İşte detaylar...

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Borçlanma yapan EYT'liye vergi iadesi olacak

EYT'de flaş gelişme yaşandı. EYT'liler borçlanma primlerinin bir kısmını vergi indirimi ile geri alabiliyor. İşte tüm detaylar...

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Faiz borçları ve ceza yiyenler dikkat! Resmen siliniyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, kanun teklifi ile ilgili olarak “KYK borçlarının faizlerini ve maske cezalarını sileceğiz. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler çalıştıkları kişilere elektrik/doğalgaz yardımı yaparlarsa vergi indirimi alabile

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

Fonunu 5 yıl sermaye olarak tutana vergi indirimi geliyor!

Şirketlere sermaye azaltımında avantaj veren bir hüküm torba yasaya eklendi. İşletmeler, beş sene boyunca sermayeye ilave edilen enflasyon farkları ve bununla birlikte özel fonların bünyede tutulması durumunda, sermaye azaltımını vergisiz gerçekleştirebilecekler.

mobilya vergi indirimi Haberi

mobilya vergi indirimi

Ekonomiyi canlandırmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla, 1 Kasım itibarıyla 2 ay için vergide indirimi başlatılmıştı. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimleri, 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. Yani 6 başlıkta yapılan vergi düzenlemelerinden yararlanmak için son 9 günlük geri sayım başladı.


'KALICI OLMALI'

Posta'da yer alan habere göre, tanınan indirimin bitmesine günler kala, sektörlerden indirimin kalıcı olması yönünde talepler geliyor. İndirimin konut sektörüne önemli fayda sağladığını belirten Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, sektörün 2019’da da bu teşviklere ihtiyacı olduğunu söyledi. Taylan, “Yüzde 4’ten 3’e inen tapu harcı oranı, kalıcı olarak yüzde 1’e çekilmeli” dedi.

SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI

İndirimin yeni yılda da sürmesini...