24 / 04 / 2024

Model Şehirler kitabı

Model Şehirler kitabı

17 Aralık soruşturmasının ardından bakanlıktan istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Model Şehirler" adını verdiği çalışmasını kitaplaştırdı. Kitapta, İstanbul 11. sırada yer aldı.

Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Başkent Ankara'nın geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma - Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 05 Şubat 2015 tarihinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirildi.

Rus model Tatiana Likhina Antalya'dan villa alacak!

RUS model Tatiana Likhina, kazandığı parayı gayrimenkule yatıran ünlülerden! Rusya dışında gayrimenkul almak isteyen model, son dönemde vatandaşlarının bu konuda tercih ettiği Antalya'ya göz dikti.

İngiliz model Lucy Pinder kiraya çıkacak!

İNGİLİZ model Lucy Pinder, Londra’daki lüks apartman dairesinden kedi ve köpekleri yüzünden ayrılacak olan model, sahibi olduğu daireyi komşularının evcil hayvanları yüzünden rahatsız olmasından dolayı bırakmak zorunda kaldı.

Çocuk Dostu Şehirler Projesi çalıştayı başladı!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNICEF ), IKEA ve de Yüreğir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Çocuk Dostu Şehirler Projesi''nin Yüreğir Çocuk Eylem Planı Çalıştayı başladı.

Hasan Akçan: Akyazı projelerle model ilçe olacak!

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplandı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Hasan Akçan, belediye projelerinden bahsederken, İlçe modern değil, model bir ilçe olacak" ifadelerini kullandı.

İdris Güllüce: Şehirler planlı büyüyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin insan dostu şehir anlayışını hâkim kılmak olduğunu ifade etti. Güllüce, kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmanın önemine değindi.

Konya Akıllı Şehirler Komitesi Başkanlığı’na seçildi!

Tahir Akyürek’in eş başkanlığını yürüttüğü Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı bünyesinde ilk kez kurulan Akıllı Şehirler Komitesi Başkanlığı’na Konya Büyükşehir Belediyesi seçildi.

Ankara Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Başkentimizin geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 15- 17 Aralık tarihlerinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca ilgili birimlerimizle beraber gerçekleştirildi.

Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi tamamlandı!

UCLG MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi, 26 ülkeden 200'ü aşkın belediye başkanının katılımı ve önemli konuşmacıların katıldığı panellerle gerçekleşti.

Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi'ne 200'ü aşkın belediye başkanı katıldı!

United Cities and Local Governments (UCLG) Middle East and VVest Asia Section (MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi, 26 ülkeden 200'ü aşkın belediye başkanının katılımı ile gerçekleşti

Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi tamamlandı!

United Cities and Local Governments (UCLG) Middle East and West Asia Section (MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi 200’ü aşkın belediye başkanının katıldığı panellerle gerçekleşti.

Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi Adana'da yapıldı!

Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi Adana'da yapıldı. Adana Valisi Büyük: "İnovasyon, marka şehirler ve yerel yönetimler ilişkisi, daha yaşanabilir bir çevre ve daha kaliteli bir yaşamın pusulasıdır" dedi.

Kadir Topbaş: Yeni trend Odak şehirler

AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan Kadir Topbaş, “Yarışan şehirler yok artık, odak şehirler var. Yeni trend bu. Dünya buna doğru gidiyor” dedi.

Model Şehirler kitabı Haberi

Model Şehirler kitabı

Kitapta, Bayraktar tarafından yapılan incelemeler sonucu oluşturulan "Marka Şehirler" sınıflandırmasında Los Angeles birinci, New York ikinci, Londra üçüncü sırayı alırken, İstanbul 11. sırada yer aldı. İstanbul, sağlık ve eğitim endeksinde ise 77. sırada kaldı. 


Erdoğan Bayraktar, "Şehirlerimizin cazibe unsurlarım öne çıkartmalıyız" derken, kitaba bir makale gönderen eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun, "Peygamberin israfa varan ölçülerde gereksiz inşaatlar yapılmasının bir vebal olduğuna ilişkin ifadesi, evlerin ihtiyaçları karşılayacak şekilde inşa edilmesi, ama israf ve gösteriş aracı da kılınmaması yönünde bir tavsiyedir" ifadesi de dikkat çekti. 


İSTANBUL TRAFİKTE İKİNCİ 

Kitapta yer alan "Şehir Endekslerine göre en kalabalık şehirler sıralamasında 24.75 nülyon nüfusuyla Şangay birinci sırada bulunuyor. 

Şangay'ı suasıyla Pekin, Karaçi, Delhi, Lagos ve İstanbul izliyor. Endekste, "en çok ziyaret edüen şehirler" sualamasmda Bangkok birinci şuada...