24 / 04 / 2024

Moodys açıklama

Moodys açıklama

Moody’s 2003 ayarlarına geri döndü. 3 gün önce “Türkiye şoku atlattı” diyen Moody’s, dünya devlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mesajı vermesinin ertesinde notumuzu indirdi.

Moody’s’ten Türkiye takvimi açıklaması!

Moody’s’in Londra’daki genel merkezinden İletişim Stratejisti Abi Jones, Türkiye’nin değerlendirme takvimine ilişkin olarak bir kez daha takvimin “gösterge niteliğinde” olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin kredi notu yakından izlenecek!

15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıların önemli bir pozisyon değişimi yapmadığı görüldü. Olayın ciddiyeti düşünüldüğünde ‘ucuz atlattık’ demek yanlış olmaz. Moody’s’in açıklaması beklenen Türkiye’nin kredi notu yakından izlenecek.

Moody's'ten Yunanistan açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'nin tek para birimi eurodan çıkma ihtimalinin zayıf olduğunu ve krizin diğer euro bölgesi ülkelerine yayılma riskinin de 2012 yılından daha düşük olduğunu bildirdi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye 'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody’s Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.

Moody’s, Türkiye'nin kredi notunda güncelleme yapmadı!

Türkiye' ye yönelik kredi notu açıklamasını dün yapması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's, Türkiye' nin kredi notuna ilişkin herhangi bir güncelleme yapılmadığını belirtti.

Eroğlu Holding'ten FETÖ soruşturmasına dair açıklama!

Eroğlu Holding, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu'nun göz altına alındığı ve şirketlere el konulduğu yönündeki haberler ilişkin açıklama yaptı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmamıştır" dedi.

Yapı Kredi Koray Ankara Ankara projesi için açıklama!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Ankara Ankara projesi için açıklama yayınladı.

Dumankaya’dan açıklama: Paralel yapıyla ilişkimiz yoktur!

Dumankaya İnşaat Paralel Yapı soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Dumankaya'nın, "paralel yapı" ya da "FETÖ terör örgütü" gibi yapılanmalarla herhangi bir ilişkisinin bulunması söz konusu değildir." denildi.

Dumankaya İnşaat'tan ikinci açıklama!

'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla Dumankaya İnşaat'ın şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Süreçle ilgili Dumankaya İnşaat açıklama yaptı. İşte Dumankaya'nın açıklaması..

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

Fikirtepe Platformu'nda 'Fikirtepe araba hırsızları' haberine açıklama!

Fikirtepe Platformu Emlakkulisi.com'da yer alan ve Akşam Gazetesi tarafından yapılan‘’Fikirtepe’nin boş olması araba hırsızlarının fırsatı oldu’’ başlıklı haber yansımasında yer alan yazı hakkında açıklama yatpı.

Pırlanta Erciyes İnşaat'tan Adana'daki projelere açıklama!

Adana Çukurova Barış Gazetesi'nde yayınlanan Pırlanta Erciyes İnşaat'ın Adana'daki inşaatlarının mühürlenmesi konusunda yaptığı habere Pırlanta Erciyes İnşaat'tan açıklama geldi. İşte o açıklama...

İTÜ'den Maçka'ya yapılacak kafeterya iddialarına açıklama!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden, Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi

Tezcan Karakuş Candan, Ulus planıyla ilgili açıklama yaptı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Ulus Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na açtığı davada hazırlanan bilirkişi raporunun ayrıntılarını paylaştı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan imar planlarıyla ilgili açıklama yaptı.

TOKİ şerhine Silivri Belediyesi'nden açıklama!

Silivri Yeni Mahalle’de bulunan 600 dönüm araziye TOKİ tarafından konulan şerh ile ilgili Silivri Belediyesi açıklama yaptı, işte Silivri Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara-Ankara projesi davasıyla ilgili açıklama!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara projesiyle ilgili tüketici davasındaki son gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten davaya ilişkin yapılan açıklama şöyle...

Moodys açıklama Haberi

Moodys açıklama

2003 yılında "Tezkere geçmezse notu indiririm" şantajında bulunan, Mayıs 2013'te ise ekonomideki performansı ile dünyaya örnek olan Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmak zorunda kalan Moody's, fabrika ayarlarına geri döndü. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 18 Temmuz'da Türkiye'nin notunu gözden geçirme sürecini başlatan, 21 Eylül'de "Ekonomi darbe girişiminin şokunu atlattı" yorumunu yapıp, borsanın yüzde 3 yükselmesini sağlayan Moody's, 23 Eylül'ü 24'e bağlayan gece beklenmedik bir not indirimi yaparak, aynı gün kredi derecelendirme kuruluşlarına 'dürüst olun' çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine haklı çıkardı. Moody's, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede bulunan Baa3 notunu, bir kademe aşağı çekerek Ba1'le spekülatif olarak adlandırılan seviyeye çekti.


RASTLANTI DEĞİL KASITLI KÖTÜLÜK

Moody's'in not indiriminin zamanlaması da gerekçesi de kararın siyasi olduğunun açık bir göstergesi. Not indirimi, ABD'nin tüm...