24 / 04 / 2024

Moodys kredi notu

Moodys kredi notu

Forbes dergisinin bu ayki sayısında Burak Saltoğlu yazısında Moody’s'in kararlarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Moody's'in notuna ilişkin yapılan açıklamalar mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kredi derecelendirme kuruluşları ile ilgili açıklamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sordu.

Mehmet Şişmek: Notu artırmak için yeniden çaba içinde olunacak!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şişmek, Moody’s’in, geçtiğimiz Cuma gecesi aldığı not indirim kararı sonrası değerlendirmelerde bulundu. "Not düşüşünü biz ciddiye alıyoruz” diyen Şimşek, notu artırmak için yeniden çaba içinde olunacağını vurguladı.

Moody’s’ten Türkiye takvimi açıklaması!

Moody’s’in Londra’daki genel merkezinden İletişim Stratejisti Abi Jones, Türkiye’nin değerlendirme takvimine ilişkin olarak bir kez daha takvimin “gösterge niteliğinde” olduğunu vurguladı.

Finansal piyasalar normalleşmeye başladı!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrasında ekonomik gelişmeleri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Moody's'ten Türkiye'nin kredi notuna ilişkin açıklama yaptı!

Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Banerji: "Negatif değişimin olması için mali göstergelerde belirgin bir bozulma ve sermaye girişini azaltacak ani bir dış şokun yaşanması gerek" dedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'nin notu değişmedi..

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu Caa3'ten Ca'ya düşürdü, not görünümünü ise negatifte bıraktı.

Moody's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten Komşu'ya kötü haber. Kuruluş, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para cinsinden mevduat notu tavanını 'Ba3'ten 'Caa1'e düşürdü..

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık' ta yapması beklenen Moody's'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve de görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's ECB'nin stres testini değerlendirdi!

Moody's ECB'nin stres testini değerlendirdi. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Mood'ys, Avrupa Merkez Bankası'nın ( ECB ) uyguladığı stres testinin Avro Bölgesi'ndeki bankaların dayanıklılığını gösterdiğini belirtti.

Moody's Rusya'nın notunu indirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa2"ye indirirken, not görünümünü negatif olarak belirledi. Moody's'ten yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunun "Baa1"den "Baa2"ye indirildiği, not görünümünün ise negatif ol

Moody's, BP'nin görünümünü negatife çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, British Petrol'un ( BP ) not görünümünü "durağan"dan " negatif"e düşürürken, " A2 " olan uzun vadeli mevduat notunu korudu.

Moody's Türkiye'nin kredi not görünümünü değiştirdi!

Moody's Türkiye'nin kredi not görünümünü değiştirdi. Moody' s, Türkiye'nin kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu " Baa3 " olarak teyit etti.

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Rusya, 15 milyar dolarlık kredi desteğinin ilk dilimi olarak aralık ayında 3 milyar dolarlık Ukrayna devlet tahvili satın almıştı. Rusya, Ukrayna'dan bu 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri istiyor.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Kiralık araç tarafında, sıfır araç stoklarında yaşanan problemler, müşterilerin mağduriyetine sebep olurken, ikinci el araç satışlarında yaşanan durgunluğun temel nedeni ise kredi kaynaklı” dedi.

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Derecelendirme kuruluşu Fitch, dün yayımladığı raporda, yetkililerin nihayetinde para politikasını sıkılaştırmaları halinde, Türk Lirası faiz oranı artışının Türk bankaları üzerindeki etkisinin artışın büyüklüğüne ve hızına bağlı olacağını ifade etti.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Bankalardan kredi alacaklar hemen bakın! Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz! 

Bankalardan kredi alacak vatandaşlar, 'Kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? Hangi durumlarda kredi notu düşer?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki kredi notu nasıl yükseltilir?

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yüksek olması artık sadece kredi çekerken değil ev veya araba kiralarken de önemli. Eğer kredi notunuz düşük ise bırakın bankadan kredi çekmeyi, araç bile kiralamanız mümkün değil artık. İşte kredi notu ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların yanıtları…

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! PTT'ye giden 30 bin TL'yi şak diye alıyor! Hemen şimdi, tıklayıp öğrenin!

Daha önce, kredi başvurusu yapan kişiler düşük kredi notu nedeniyle reddedilebiliyorlardı. Ancak artık, sicil ve kredi notu değerlendirmesi yapılmadan, 30 bin TL'ye kadar kredi imkanından faydalanmak mümkün hale geldi.

Kredi notunuz mu düşük, dert etmeyin! PTT ihtiyaç kredisi verecek

Son dönemde ekonomik zorluklarla mücadele eden birçok insan, kredi notu düşük olduğu için bankalardan kredi kullanmakta zorlanıyor. Türkiye’nin en büyük devlet kuruluşlarından biri olan PTT, kefil olmayan kişilere büyük bir kolaylık sağlamak için harekete geçti.

Moodys kredi notu Haberi

Moodys kredi notu

Geçen ay sonuna doğru ekonomimize kısa vadede etkili olacak üç olay damgasını vurdu. Birincisi ABD Merkez Bankası’mn (Fed) faiz kararı, diğeri TCMB faiz kararı ve son olarak da Moody’s kredi derecelendirme firmasının Türkiye ekonomisinin kredi derece notunu açıklaması. Piyasa beklentisi aslında kredi derecemiz konusunda bir belirsizlik olduğu şeklindeydi. Ancak Moody’s hafta içinde “Türkiye darbe girişimi sonrası kısa vadeli şokları atlattı” açıklaması yaparak bir not indirim olasılığını azaltmıştı. Ancak 23 Eylül Cuma akşamı Moody’s Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu indirdiğini açıkladı. Bu ve diğer kararların kısa ve orta vadeli etkilerini incelediğimizde etkilerin sınırlı olduğu görülüyor ancak ekonomi yönetiminin de daha fazla çalışması gerektiği ortaya çıkıyor.


İlk Dalga ve Olası Fon Çıkışları


Derece kaybı sonrası bazı fonların Türk mali piyasasından satış yapıp çıkması...