19 / 04 / 2024

Moodys rusya

Moodys rusya

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya'nın not görünümünü değiştirdi. Moody’s, “Ba1” olan kredi notunu teyit ederken, notu negatiften durağana yükseltti.

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu Caa3'ten Ca'ya düşürdü, not görünümünü ise negatifte bıraktı.

Moody's'ten Rusya'ya not indirimi!

Moody's'ten yapılan açıklamada, notun düşürülmesine en temel gerekçe olarak petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş ve döviz kuru şokunun, ülkenin hali hazırdaki düşük büyümesini orta vadede daha da zayıflatacağı gösterildi.

Tavros'un Rusya'daki 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atıldı!

Rusya'nın Kaliningrad şehrinde 2015 yılında tamamlanması planlanan Tavros Yatırım Holding'e ait 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atıldı. Otelin işletmesi için, uluslarası standart ve ölçeklerde önde gelen otel zincirleriyle görüşülüyor.

Türk turzimciler, 2014 yılında Rusya pazarından umutlu!

Moskova'da düzenlenen İntourmarket Fuarı'na katılan Türk turzimciler, 2014 yılında Rusya pazarından umutlu görünüyor. İntourmarket'e katılan Türk turizmci ve otelciler, Rusya pazarında bu sezon yüksek büyüme sağlanacağı tahmininde bulundu...

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu!

Rusya' nın başkenti Moskova' da düzenlenen İntourmarket fuarına katılan Türk turzimciler, bu yıl Rusya pazarından umutlu. Turizmciler, 2014 yılının 2013' den geride olmayacağını dile getirdiler...

Rusya turizm fuarında Türkiye damgası!

Rusya turizm fuarında Türkiye damgasını vurdu. "Doğu' dan batıya, kuzey'den güneye " turizm köprüsü tasarımında, bin on metre karelik alana kurulan Türkiye destinasyonu, fuarın en çok ilgi çeken bölümünü oluşturdu.

Türkiye ile Rusya arasında turizm için ortak eylem planı imzalandı!

Intourmarket Seyahat ve Turizm Fuarı kapsamında açılan Türkiye standında bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federal Turizm Ajansı arasında turizm alanında 2014-2016 yıllarını kapsayan ortak eylem planı imzalandı...

BakYapı Rusya'da konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanıyor!

MIPIM ' de bir Rus şirketiyle görüşen BakYapı, yeni bir işbirliğine hazırlanıyor. BakYapı Yönetim Kurulu Üyesi Bakgör, " Rusya, Avrupa'ya giriş kapımız olacak " diyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da gayrimenkul sahibi oldu!

Bulgaristan'ın Rusya Büyükelçisi Yuriy isakov, Bulgaristan'da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, sadece geçen yıl 10 bin Rusya vatandaşının Bulgaristan'da taşınmaz mülk satın aldığı kaydetti.

Tavros, MIPIM'de Rusya'daki büyük projesine imza atacak!

Tavros Yatırım Holding, bu yıl ki MIPIM Fuarı’nda önemli bir işbirliğine adım atacak. Cannes’daki Fuar’da Rusya’nın modern şehri Kaliningrad’daki 2015 yılında tamamlanması planlanan 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atılacak…

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...

Rusya’da tehlikeli bina yıkımı!

Rusya’da kepçeyle yapılan tehlikeli bina yıkımı kameraya yansıdı. Görüntülerde işlek bir cadde üzerinde yoğun trafiğe rağmen kepçe binanın duvarlarını yıkıyor. Kepçenin yıktığı duvar nedeniyle ortalık bir anda toz duman oluyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da emlak sahibi oldu!

Bulgaristan’ın Rusya Büyükelçisi Yuriy İsakov, Bulgaristan’da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, Bulgaristan’daki emlak pazarında Rusların en önemli müşterilerden olduğuna dikkati çekti.

Rusya Türk müteahhitlik sektörü için cazibesini sürdürecek!

Rusya'nın devam eden yatırımlarının özellikle bu ülkede tecrübe sahibi Türk müteahhitlik firmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, pazarın önümüzdeki dönemde öneminin daha da artacağına işaret etti..

Moodys rusya Haberi

Moodys rusya

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Rusya’nın “Ba1” seviyesindeki kredi notunun korunduğu, kredi notu görünümünün ise negatiften durağana çevirildiği kaydedildi.


Açıklamada not görünümünde revizyona gerekçe olarak, Rusya’nın orta vadeli mali konsolidasyon stratejisinin hükümetin petrol ve doğalgaz gelirlerine olan bağımlılığını azaltması ve tasarruf tamponlarının kademeli şekilde yenilenmesi yönündeki beklenti gösterildi.


Rusya ekonomisinin iki yıllık resesyon sürecinden çıkarak toparlanma yolunda ilerlediği, orta vadeli konsolidasyon stratejisinin Rusya’nın kredi notuna ilişkin riskleri azalttığı kaydedildi.


Açıklamada Rusya’nın milli gelirine oranla bütçe açığının, 2017-2019 yıllarını kapsayan dönemde yılda yaklaşık yüzde 1 baz puan seviyesinde azalmasının beklendiği, mali konsolidasyon hedeflerinin ise ulaşılabilir olduğu belirtildi.


Açıklamada ayrıca; 2015 yılında yüzde 2,8, geçen sene ise 0,2 seviyesinde daralan Rus ekonomisinde ılımlı toparlanmanın beklendiği, potansiyel ortalama büyümenin ise önümüzdeki yıllarda yaklaşık yüzde 1,5-2,0 aralığında...