16 / 04 / 2024

moodys türkiye kredi notu

moodys türkiye kredi notu

Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının iktisadi temellere dayanmadığını belirten sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya ve yatırım yapmaya tüm hızıyla devam edeceği görüşünde.

İş adamlarından Moody's'e tepki!

Türk iş dünyası, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e düşürmesini "siyasi" ve "aceleci" olarak değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin not düşürülmesine sert tepki gösterdi:

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu revize etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekti, not görünümünü "durağan" olarak belirledi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu değiştirmedi.

Moody's'ten Türkiye'nin kredi notuna ilişkin açıklama yaptı!

Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Banerji: "Negatif değişimin olması için mali göstergelerde belirgin bir bozulma ve sermaye girişini azaltacak ani bir dış şokun yaşanması gerek" dedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'nin notu değişmedi..

Moody's kritik tarihleri açıkladı!

Tarihler Moody's tarafından 18 Aralık'ta yayımlanan 2015 yılı ülke kredi notu değerlendirme takviminde yer aldı. Moody's, Türkiye'nin kredi notunu Baa3 olarak belirlerken, görünümü negatifte tutuyor.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıklamayı erteledi!

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye ’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye 'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık' ta yapması beklenen Moody's'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve de görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's'ten Türkiye'ye mesaj!

Türkiye'nin dış kaynaklı risklere karşı kırılganlığı en yüksek ülkeler arasında olduğunu belirten Moody's Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, Türkiye'nin kredi notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını söyledi

Nihat Zeybekci: Moody's değerlendirmesi sorunlar içeriyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü negatife çevirmesine ilişkin, Moody's'in değerlendirmesinin birçok açıdan sorunlar içerdiğinin ve sağlam bir temele oturmadığının çok açık olduğunu belirtti...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 22 Haziran son tarih

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartı kullanan vatandaşların bu tarihi bilmesinde fayda olduğu ifade edildi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notun ile ilgili güncelleme yapmadığını açıkladı.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin kredi risk primi 500 puanın altına indi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), günlük 50 puandan fazla düşüş ile 500 baz puanın altına geriledi. İşte detaylar...

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

moodys türkiye kredi notu Haberi

moodys türkiye kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının iktisadi temellere dayanmadığını belirten sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya ve yatırım yapmaya tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.


Moody's'in Türkiye'ye yönelik not indirimini değerlendiren sektör temsilcileri, karara sert tepki gösterdi.


Temsilciler, 2 milyon kişiye direkt istihdam sağlayan ve 200 alt sektörü etkileyen gayrimenkul sektörünün çarklarının tüm hızıyla devam edeceği ve kararın haksız olduğu görüşünde.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin dinamosu olma görevini her şartta yerine getiren inşaat sektörünün, siyasi ve ekonomik şartlar ne olursa olsun faaliyetini devam ettireceğini söyledi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası gayrimenkul sektörü ile devletin el ele vererek işbirliği yaptığını dile getiren Durbakayım, yine güç...