25 / 04 / 2024

moodys türkiye notu

moodys türkiye notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

Moody's Senegal'in kredi notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Senegal'in kredi notunu yükseltti. Kredi notu B1'den Ba3'e çıktı.

Moody's notunun gayrimenkul sektöründeki etkisi nasıl olur?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’su Bilge Özdemir bugünkü yazısında, ülke notunun Moody's tarafından yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürülmesinin yabancı gayrimenkul alımları üzerinde olası etkilerini ele aldı. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...

Moody’s Türkiye'nin notunu indirdi!

Moody’s 2003 ayarlarına geri döndü. 3 gün önce “Türkiye şoku atlattı” diyen Moody’s, dünya devlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mesajı vermesinin ertesinde notumuzu indirdi.

Moody's’in aldığı kararlar Türkiye ekonomisiyle örtüşmüyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Moody's’in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir" dedi.

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Moody’s: Döviz finansmanına olan ihtiyaç kredi büyümesini kısıtlayabilir!

Moody’s tarafından hazırlanan raporda, Türk bankalarının döviz finansmanına olan ihtiyacının kredi büyümesini kısıtlayabileceği belirtildi.

Moody's Türkiye'nin notunu güncellemedi!

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurdu. Kuruluş, böylece Türkiye için belirlediği son 4 potansiyel tarihin hepsini pas geçmiş oldu.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık' ta yapması beklenen Moody's'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve de görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's: Türkiye 2015'te yüzde 2.8 büyür!

Moody's'in Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artışının kırılganlıkları artırabileceğini belirterek, "Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,8 büyümesini bekliyoruz" dedi.

Moody's: 2015'te küresel büyümede kayda değer bir gelişme olmaz!

Çin'deki yavaşlama ve Euro Bölgesi, Brezilya ve Güney Afrika'daki yapısal engellerin ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilediği bildirilen açıklamada, G-20 ülkelerinin 2015 ve 2016 yılında yüzde 3 civarında büyüme kaydetmesinin beklendiği aktarıldı.

Moody’s: Kredi itibarımız tehlikede!

Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın, bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz.

Moody's: Türkiye'nin güçlü mali tamponları var!

Türkiye ekonomisinin değişen küresel ekonomik koşullara karşın bir takım güçlü yanları olduğunu anlatan Banerji, Türkiye'nin düşük kamu borcu ve ılımlı kamu borçlanma ihtiyacı açısından güçlü mali tamponları olduğunu belirtti...

Moody's, Türkiye'nin notunu güncellemediğini bildirdi!

Moody’s yayımlanması geciken Türkiye değerlendirmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'nin kredi notu ile ilgili bir güncelleme yapılmadığı belirtildi. Zeybekci,yaptığı açıklamada, negatif değerlendirmenin not indirimi anlamına gelmediğine işaret etti

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Son dönemde yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'nin kredi notu Moody's tarafından açıklandı. Şirket, kredi notunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

Moody's 2021 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2021'de Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin muhtemel değerlendirme tarihlerini bildirdi.

Moody's Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

moodys türkiye notu Haberi

moodys türkiye notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadı. Moody's'den yapılan yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirilme yapılması için 5 Haziran tarihi verilen Türkiye, Rusya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti için güncelleme yapılmadığı bildirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinden ülkelerin kredi notu ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor.

Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B1", kredi notu görünümünü ise "negatif" olarak değerlendiriyor.

Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşu arasında yer alan Fitch Ratings, 22 Şubat'ta Türkiye'nin kredi notunu "BB-" ve görünümünü "durağan" olarak teyit etmişti.

Standard&Poor's (S&P) ise 7 Mayıs'ta Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak...