25 / 04 / 2024

Moodys türkiyenin notunu güncelledimi

Moodys türkiyenin notunu güncelledimi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurdu. Kuruluş, böylece Türkiye için belirlediği son 4 potansiyel tarihin hepsini pas geçmiş oldu.

Moody's, Türkiye'nin notunu güncellemediğini bildirdi!

Moody’s yayımlanması geciken Türkiye değerlendirmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'nin kredi notu ile ilgili bir güncelleme yapılmadığı belirtildi. Zeybekci,yaptığı açıklamada, negatif değerlendirmenin not indirimi anlamına gelmediğine işaret etti

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Fitch’in Türkiye notunu kırması gayrimenkul fiyatlarını baskılar!

Moody’s notu kırdı ama Fitch’in yatırım yapılabilir notu duruyor. Fitch’in de notu kırması ve Türkiye’nin tümüyle yatırım yapılabilir lige veda etmesi olur ki, bu da en başta dışarıdan fonlamanın maliyetini yükseltir, arsa ve gayrimenkul fiyatlarını baskılar.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Moodys: Türkiye'de 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı!

Moody's'in Türkiye Başanalisti Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk... Özellikle benzer başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'de son 10 yıl içinde bu alanlarda olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Moodys Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti!

Ali Babacan: -"Moody's'in aldığı bu karar, Türkiye'ye şimdiye kadar kendi iç kuralları, kendi iç sebepleriyle yatırım yapamayan yeni bir yatırımcı kitlesini cezbedecektir. Türkiye için bir bakıma en önemli konu bu" dedi.

Calligaris Antalya'daki 6. mağazasını açtı!

İstanbul’da 24 Kasım 2012 de açılışı gerçekleştirilen 5 mağaza ve Antalyadaki 6.mağaza ise Calligaris için Türkiyenin önemini ortaya koymakta ve 1 yılda 6 mağaza açarak yeni bir rekor kırıyor

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm Türkiye'nin şartıdır!

Yapı Denetimi, Deprem ve Statik Sempozyumu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Mutlaka, Türkiyenin kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü, afet dönüşümü artık olmazsa olmazıdır" dedi

Türkiye'nin ilk alkolsüz oteli Saffe Hotels kuruluyor!

Türkiyenin ilk alkolsüz otel zincirinin kurulması için çalışmalar başladı. Saffee Hotels adı altında hizmet verecek otellerin, ilk etapta İstanbul, İzmit, Mardin ve Denizlide hizmete girmesi ve sayısının 5 yılın sonunda 20ye ulaşması amaçlanıyor

Türkiye 10 ayda 7.9 milyar dolarlık hurda çelik ithal etti!

Ekim itibarıyla 7.9 milyar dolarlık hurda ithalatı yapan Türkiye, en büyük demir çelik üreticisi Çinden bile fazla hurda alıyor. Ancak en büyük alıcı Türkiyenin hurda üzerinde ne söz hakkı var, ne de fiyatı belirleme gücü

Moodys türkiyenin notunu güncelledimi Haberi

Moodys türkiyenin notunu güncelledimi

Kuruluşun resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türkiye 'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncelleme yapılmadığı bildirildi.


Açıklamada, "Moody's bu duyuruyu, Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi'nin 7 Ağustos 2015 için belirlenmiş faaliyetlerine ilave açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır, bir kredi notu eylemi açıklaması değildir" ifadelerine yer verildi.


Açıklamada ayrıca, aralarında Türkiye, İsveç ve Azerbaycan'ın bulunduğu bazı ülkelerin kredi notlarının güncellenmediği belirtildi.


Kuruluş, bu yılki değerlendirme takvimindeki ilk tarih olan 10 Nisan'da da güncellemeye gitmeyerek, Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini üçüncü kez ertelemişti. Moody's'in pas geçtiği potansiyel değerlendirme tarihlerinin sayısı 7 Ağustos'la birlikte 4'e yükseldi.


Bununla beraber, 10 Haziran'da yayınladığı raporla Türkiye'deki genel seçim sonuçlarının siyasi belirsizliği artırma ihtimaline işaret eden Moody's'in bu yılki son değerlendirmesini de 4 Aralık'ta yapması...