26 / 04 / 2024

Morgan Stanley konut fiyatları

Morgan Stanley konut fiyatları

Morgan Stanley, "Orta vadede Türkiye`de konut fiyatlarında bir düzeltme olabilir" açıklamasını yaptı.

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman'ın maaşı 37 milyon dolara kadar yükseldiği açıklandı. Yapılan Açıklama doğrultusunda maaş bu sene içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak belirtildi. 

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Morgan Stanley, Singapur'daki emlak rallisinin durmasını bekliyor!

Morgan Stanley (NYSE:MS) analistleri, Singapur'un 1980'lerden bu yana en uzun özel konut fiyat rallisinin durmasını öngördüklerini kaydetti. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Morgan Stanley Merkez Bankası faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin 26 Ekim'deki toplantısında 500 baz puanlık bir artış yaparak faiz oranını yüzde 35'e çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Morgan Stanley'e göre politika faizi yüzde 40 olacak!

Türkiye'de hükümet yetkilileri ve farklı kesimlerle temaslarda bulunan Morgan Stanley ekonomistleri geleneksel politikalara dönüşün beklentileri iyileştirdiğini, ancak bazı zorlukların devam ettiğini belirtti.

Morgan Stanley Fed’le ilgili faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley Kıdemli ABD Ekonomisti Ellen Zentner, Fed’den artık faiz artışı beklemediğini ifade ederek, “Fed’in artık enflasyonla mücadelede işinin bittiğini düşünüyorum” dedi.

Ağustos enflasyonu tüm beklentileri değiştirdi! Bankalar bir bir tahminlerinde revizyon yapmaya başladı!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından Morgan Stanley, JPMorgan, HSBC ve BofA faiz ve enflasyon tahminlerini yukarı yönlü değiştirdi. Hangi banka enflasyonu yüzde 70 olarak tahmin etti?

Morgan Stanley'den yeni TCMB faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri TCMB'nin faizleri Ağustos ve Eylül aylarında toplam 250 baz puan artırarak politika faizini yüzde 20'ye çıkaracağı tahminininde bulundu. Ayrıca banka faizlerin daha yüksek seviyeleri çıkması gerektiğini savundu. İşte detaylar...

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Morgan Stanley tarafından bugün yayımlanan raporda, TCMB’nin politika faizini 2 toplantıda toplam 500 baz puan yükseltilerek yüzde 20'ye çıkarmasını bekleniyor.

Morgan Stanley'den Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri Pazartesi geçtikleri notta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  politika faizini 11,5 puan yükseltere yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini ifade etti. İşte detaylar...

Morgan Stanley'den şok Dolar/Türk Lirası tahmini: Yıl sonunda 28 TL! Doların yükselişi durdurulamayacak!

Morgan Stanley, Türk ekonomisi ve para politikasıyla ilgili raporunda, Türk Lirası'nın değer kaybedeceği ve dolar kurunun yıl sonunda 28 seviyesine ulaşacağı öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar...

Ünlü banka tarih verdi! Dolar 26 TL olacak

Dolarla alakalı ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, bir rapor paylaştı ve TL'nin değer kaybedeceğini söyleyerek dolar kurunun 26 TL'ye kadar yükseleceğini söyledi tarih verdi.

3 dev bankadan dolar tahmini: Seçim sonrası dolar resmen fırlayacak!

Bloomberg, bugün yapılan seçimlerden çıkan sonuçtan bağımsız olarak Türk Lirası’nın (TL) yarın değer kaybetmesini beklediğini belirtti. Aynı zamanda, Bank Of America ve Morgan Stanley de seçim sonrası dolar tahminlerini paylaştı.

Morgan Stanley konut fiyatları Haberi

Morgan Stanley konut fiyatları

Morgan Stanley, demografinin desteğini devam ettirmesine rağmen, satın alınabilirlikte son yıllarda iyileşme olmaması, geçmişle karşılaştırıldığında getirilerin düşmesi ve arz talep dengesizliklerine dair ilk sinyallerin gelmesinin orta vadede Türkiye'de konut fiyatlarında bir düzeltmeyi gerektirebileceğini bildirdi.


Türkiye'de konut fiyatlarını 2010 yılından bu yana reel olarak yüzde 36 arttığını ve bunun 2004 yılından bu yana konut kredilerinde kayda değer artışla bir araya gelmesinin bir düzeltmeye ilişkin endişeleri artırdığını vurguladı.


Morgan Stanley, bir düzeltme yaşanması halinde, bunun esas olarak makro etkilerini GSYH ve bankacılık sektörü üzerinde görmeyi beklediklerini de vurguladı. Mortgage kredilerinin bankacılık sektörü için sistemsel problem üretmesini beklemeyen Morgan Stanley, ancak fonlama yapılarında uyuşmazlıklar olan ve çalışma sermayeleri sınırlı bazı mütahitlerin sorunlar yaşayabileceklerini...