29 / 03 / 2024

mortagage hesaplama

mortagage hesaplama

Bankacılar, Türkiye'de ev alan yabancılara mortgage kredisi vermenin önündeki en büyük engelin askeri izin olduğunu söyledi

Tapu harcı hesaplama 2015 örneği!

Gayrimenkullerin satış sürecinde, tapunun alıcıya devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan devir için belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. İşte tapu harcı hesaplama 2015 örneği..

Tapu masrafları hesaplama örneği!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için birtakım masraflar ödeniyor. Peki, tapu masrafları nasıl hesaplanır? İşte tapu masrafları hesaplama örneği..

Tapu harcı cezası hesaplama 2015!

Tapu harcının daha düşük ödenmesi için kimi zaman satış bedeli de daha düşük beyan edilebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. İşte tapu harcı cezası hesaplama 2015..

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Kira artış oranı hesaplama Eylül 2015!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin sürenin dolması ile yenilenmesi halinde kirada artış yapılabiliyor. Peki, kira bedeline en fazla ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama Eylül 2015..

2015 Eylül kira zammı hesaplama formülü!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, zam nasıl yapılır? İşte 2015 Eylül kira zammı hesaplama formülü..

2015 Eylül ayı kira artışı hesaplama!

Kiracılık Hukuku gereğince, gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları ÜFE ile sınırlandırılıyor. İşte 2015 Eylül ayı kira artışı hesaplama örneği..

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, inşaat metrekare maliyeti hesaplama 2016 nasıl olur? İşte metrekare maliyetleri..

İnşaat maliyetleri hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyetleri hesaplama 2016 formülü..

Emlak alım satım vergisi hesaplama 2015!

Emlak alım satım işlerinde tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Söz konusu emlak alım satım vergisi işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak alım satım vergisi hesaplama 2015..

Kira zammı hesaplama örneği 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, yeni kira dönemlerinde zam nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama örneği 2015..

Bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Bir binanın enerji performansının belirlenmesi; Binanın m2 başına düşen yıllık enerji tüketiminin belirlenmesi, Bu değere göre CO2 salımının hesaplanması ile gerçekleşiyor. Peki, bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Kira zammı hesaplama formülü!

Mesken ve işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya yeni dönem için zam yapılıyor. Peki, işyeri ve meskenlerde kira zammı nasıl hesaplanır? İşte kira zammı hesaplama formülü..

mortagage hesaplama Haberi

mortagage hesaplama


Mortgage kredilerinde iç talep dışında yabancıları da dikkate alan bankacılar, askeri makamlardan alınan izinler nedeniyle sıkıntılar yaşandığını söyledi. Fethiye, Bodrum, Didim, Marmaris, Alanya gibi yerlerde villa tipi ev almak isteyen yabancıların 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na takıldığını söyleyen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil, askeri makamlardan alınan izinlerin dört - beş ay sürdüğünü söyledi.


Yabancıların bu konudaki yakınmalarını ileten Garanti Bankası Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran da "Türkiye'den konut alan yabancıların askerden onay alması gerekiyor. Bu izinlerin alınması en az dört ay sürüyor. Yabancılar, 'Biz hiçbir yerde bu tür bir şey görmüyoruz' diyorlar" dedi.


Garanti Bankası'nın İngiltere'de kredi bürolarıyla anlaşmalar yaparak mortgage kredisi verdiğini...