18 / 04 / 2024

mortgage banka zararları

mortgage banka zararları

Mortgage krizinin büyüklüğü, bankalar bilanço açıkladıkça belirginleşiyor. Bankaların zararı 150 milyar doları bulurken, en fazla zararı 37.4 milyar dolarla UBS açıkladı.

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Garanti BBVA Mortgage enerjide verimi destekliyor!

Garanti BBVA Mortgage, Avrupa Birliği tarafından desteklenen EEM'nin, Enerji Verimli Mortgage Pilot Programı'na katılan Türkiye'den ilk banka oldu...

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

Dijital banka Atom Bank konut kredili vermeye başladı!

İngiltere'de kurulu ancak hiç şubesi bulunmayan Atom Bank, kredi vermeye başladı. İngiltere'de hiç şube kurmadan açılan, tamamen dijital banka Atom Bank, dijital mortgage adı verilen konut kredisi de vermeye başladı.

Goldman Sachs’a mortgage faaliyetlerinde usulsüzlük cezası!

ABD Adalet Bakanlığı ile banka arasında yeni yılın başından itibaren yapılan görüşmelerde sonuca gidildi. Uluslararası yatırım bankası, mortgage faaliyetlerindeki usulsüzlük nedeniyle 5,06 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Yapı Kredi Mortgage'dan düşük faiz kampanyası!

Yapı Kredi Mortgage, başlattığı "Kelepir Mortgage" kampanyasıyla konut finansmanını uygun koşullarla sağlıyor. Banka müşterileri, 120 ay vadeye kadar yüzde 0,91 faiz oranıyla ev sahibi olabiliyor.

Mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediler "mortgage" ve "konut kredisi" olarak tanımlanıyor. Peki, mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Mortgage kredisi için aranan şartlar!

İpotekli konut kredisi olarak ta geçen mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir? Hangi şartlarda mortgage kredisi için banka ya da kredi kuruluşlarına başvurulabiliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Garanti The Stevie Awards’da Banka Websitesi Ödül'ünü aldı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin yenilenen websitesi, uluslararası platformlarda ödül almaya devam ediyor. Site, ayrıca Amerika’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan The Stevie Awards’da “Banka Websitesi Ödülleri” kategorisinde Bronz Madalya kazandı

Konut kredisi faiz oranları DD Mortgage ve Halkbank'ta düştü! Yüzde 1,09!

120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranları bu hafta DD Mortgage ve Halkbank'ta geriledi. Bu gerilemeyle Halkbank en düşük faiz oranına sahip olan banka oldu...

ABD'de 5 banka, 25 milyar dolarlık mortgage faturasını ödemeyi kabul etti!

ABD'de verdikleri usulsüz konut kredileri ve el koydukları konutlar nedeniyle haklarında soruşturma açılan beş banka, aleyhlerindeki iddiaların düşürülmesi için 25 milyar dolar ödemeyi kabul etti

Bu hafta konut kredisi faiz oranı yükselen tek banka DD Mortgage!

Konut kredisi faiz oranlarında ciddi bir artış gözlenmedi. Bu hafta konut kredisi faiz oranı yükselen tek banka DD Mortgage oldu. Diğer bankalarda ise herhangi bir değişiklik olmadı...

İngiltere'de bir avukat bankasını dolandırıp mortgage borcunu ödedi!

İngiltere'de avukat Kate Johns banka dolandırararak mortgage borçlarını ödedi

mortgage banka zararları Haberi

mortgage banka zararları

ABD'de mortgage kredileriyle başlayan krizin faturası bilançolar açıkladıkça ortaya çıkıyor. Reuters'ın yaptığı değerlendirmeye göre global bankalar içinde en fazla zarar 37.4 milyar dolarla UBS gerçekleştirdi. İkinci sırada ise 24.4 milyar dolarla Merrill Lynch var. Şu ana kadarki açıklamalara göre, bankaların kasım sonrası zararları 150 milyar doları buluyor.
Mortgage krizinen en fazla etkilen sektörün toplam 25 bin kişiyi işten çıkarması bekleniyor.  Bu arada ABD'de konut fiyatları da dibe vurdu. Borcu değerini aşan konut sayısı 8.8 milyonu aştı.
Çin'e resmi bir ziyarette bulunan Henry Paulson, burada yaptığı konuşmada, ABD'nin, yüksek riskli mortgage krizinde olumlu ilerleme kaydettiğini, ancak sorunların devam ettiğini söyledi.

Paulson, ABD'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, içinde bulundukları krizde, sorunların devam etmesine rağmen olumlu ilerleme olduğunu, ancak Amerikan ekonomisinin...