">
25 / 04 / 2024

mortgage brokerliği

mortgage brokerliği

Sabri Ateş, "Türkiye'de klasik emlakçı anlayışını yıkan kurum zaten biziz" dedi. 

Mortgage Brokerliği ve Önemi

Ülkemizde Mortgage'in tam anlamıyla işlemesi durumunda Brokerler'de sahada olacaktır

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023'te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

İnşaat ve mühendislik sigortalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi,  2023 sonu itibariyle de yüzde 45-50 arasında artış beklediğini söyledi. 

Endeksa’dan yenilikçi mortgage deneyimi!

Ülkemizde otomatik gayrimenkul değerleme sunan ilk ve tek platform olan Endeksa, hızlı, kolay ve yenilikçi Mortgage deneyimi sunuyor...

Arkadya Global Gayrimenkul Brokerliği Turizm Ve Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Arkadya Global Gayrimenkul Brokerliği Turizm Ve Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Selena Yıldırım tarafından kuruldu.

ABD'de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

ABD senatosu tarafından onaylanan mali teşvik paketi kapsamında, düşük gelirli hanelerin kiraları ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Kirasını ödemeyenler için icra yasağı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. 

International Realtors Group'tan Baltimore'da kira garantili gayrimenkuller!

TÜRK iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü isme Miami'de emlak brokerliği yapan International Realtors Group yatırımlarına kiracı ve geri alım garantili konutlar satıyor...

Mortgage sistemi nasıl işliyor?

Krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de mortgage sistemi. Peki mortgage sistemi nasıl işliyor?

Garanti BBVA Mortgage'den Önce Sabit Sonra Değişken Faizli Mortgage!

Garanti BBVA Mortgage, yeni bir ev sahibi olmak isteyenlere 'Önce Sabit Sonra Değişken Faizli Mortgage' ürünüyle avantajlı konut kredisi imkânı sağlıyor..

Mortgage sistemi nasıl işler?

Ev almak isteyenler genellikle mortgage ile ev sahibi oluyor. Peşin parası olmayan vatandaş bankaya bunun için başvuru yapıyor. Peki mortgage sistemi tam olarak nasıl işliyor?

Yeşil Mortgage projeler için 540 milyon liralık finansman!

Garanti Bankası ve International Finance Corporation arasında 5 yıl vadeli 150 milyon dolar karşılığında yaklaşık 540 milyon lira tutarında sözleşme imzalandı. Finasnman çevre dostu binalar için kullanılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sigortalandı!

Türkiye'nin son yıllardaki en önemli projeleri arasında yer alan İstanbul Boğazı'nın en yeni incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın önde gelen sigorta ve reasürans brokerliği şirketlerinden JLT Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından sigortalandı.

Moody’s, ev kredileri notu için 130 milyon dolar ödedi!

Moody’s, mortgage kredileri için çıkarılan bazı kâğıtlara hak etmediği notlar verdiği gerekçesiyle California Emeklilik Fonu’yla 130 milyon dolar ödeyerek anlaşmayı tercih etti.

Garanti'den İşsizlik Sigortalı Mortgage kampanyası!

Mortgage Uzmanı Garanti; “İşsizlik Sigortalı Mortgage” kampanyasıyla, ücretli çalışanları avantajlı koşullarla ev sahibi yaparken, işsizlik teminatıyla da kendilerini güvenceye almalarını sağlıyor.

mortgage brokerliği Haberi

mortgage brokerliği

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ateş, İstanbul'da konut piyasalarında bir hareketliliğin göze çarptığına işaret ederek, "Bu canlılığa oranla bir sonuç elde edilmemektedir. Kuru kalabalık söz konusudur" diyor.

Üç yıl öncesine kadar yoğun bir talebin olduğu emlak piyasasında şu sıralar durağan bir dönem yaşanıyor. Her yer satılık ve kiralık ilanlarıyla dolu. Konut açığının yıllık yaklaşık 700 bin sınırına dayandığı Türkiye'de birbiri ardına yapılan projeler nedeniyle sadece İstanbul'da satılmayı bekleyen 400 bin sıfır, 300 bin civarında ise kiralık konut olduğu ifade ediliyor.

Fiyatlar iki-üç yıl öncesine oranla yüzde 30 düşmüş durumda. Aynı durum kiralıklar için de geçerli. Bankaların aylık konut kredisi faiz oranları da yüzde l'lerin altında. Fakat buna rağmen talep yok. Ev alma hayali kuranlar, fiyatlar daha...