25 / 04 / 2024

mortgage profesörü

mortgage profesörü

Yedi aydır boş bulunan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine ''Mortgage Profesörü'' olarak anılan ve dünyanın en iyi 500 ekonomisti arasında yer alan yedi Türk'ten biri olan Prof. Abdullah Yavaş atandı.

Emekliye yapılan gerçek zam ne kadar? Ekonomi profesörü tek tek açıkladı!

Ocak ayında açıklanan yüzde 37.37’lik maaş artışını az bulan emeklinin gözü kulağı ek zamdaydı. Açıklanan yüzde 5’lik ek zamla birlikte artış yüzde 42,6’ya ulaştı. Ancak Profesörü Aziz Çelik, bu zammın gerçek olmadığını belirterek X sosyal medya hesabından bir tablo paylaştı.

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!

Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü ve Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu Direktörü olarak görev yapan Selva Demiralp'ten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet’e verdiği özel röportaj için flaş bir değerlendirme geldi. İşte o paylaşım...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Malatya bugün yine sallandı, Jeoloji profesörü uyardı: Depremler devam edecek! 

Malatyalı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Mehmet Önal, bu sabah 05:14'te Malatya'da meydana gelen deprem ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki Malatya'daki bu deprem artçı mı? İşte o açıklamalar...

Oğuz Atalay kimdir? Hangi üniversitede rektör olarak çalıştı? Denge Holding’de hangi alanda çalışıyor?

Oğuz Atalay ne zaman profesör oldu? Hangi ülkede çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Oğuz Atalay hakkında merak edilen her şey…

Dolar kuru 28 TL'yi geçti, Özgür Demirtaş'tan son dakika açıklaması geldi: Dolar / TL grafiğini paylaştı ve...

28 TL'nin üzerinde seyreden dolar kuru, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü gündemin en önemli başlıklarından biri oldu. Bu gelişme üzerine ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, daha önce yaptığı bir paylaşıma referansla yeni bir açıklama paylaştı. İşte detaylar...

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan 'Dolar 7 TL' açıklaması!

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bir canlı yayında çok sayıda izleyiciye hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Doların mevcut durumunda yaklaşık 7 TL olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, bu konuda detaylı bilgiler paylaştı. 

Flaş.. Flaş Özgür Demirtaş 'yazık' diyerek uyardı! Sosyal medya bu haber ile çalkalandı

Finans alanında başarılı tahminleri ile gündemden düşmeyen ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, dolar ve borsayı değerlendirdi. 'Tek kelime ile yazık' açıklamasını yapan Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı sosyal medyayı salladı.

Profesör Özgür Demirtaş'ın dolar açıklamaları şok etkisi yarattı! Döviz baskısı turizmcileri yaktı!

Turizm sektörüyle ilgili kısa bir açıklama yapan Profesör Özgür Demirtaş, turizmciler arasında endişeye yol açtı. Açıklama, sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Özgür Demirtaş Borsa'da parası olanları uyardı! Yatırımcılar bu habere dikkat

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel Seçimlerden sonra Profesör Özgür Demirtaş, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında Borsa İstanbul'da meydana gelen ve büyük kayıpla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

100.000 TL'si olan vatandaşlar hemen bu habere bakın! Özgür Demirtaş herkesi ikaz etti!

Söyledikleri ile gündemden düşmeyen uzman isim Özgür Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 100.000 TL'si bulunan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Finans profesörü Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından herkesi uyardı.

mortgage profesörü Haberi

mortgage profesörü

 Yavaş'ın atanmasına ilişkin karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. ABD'de başlayıp tüm dünyayı etkileyen konut kredileri krizi dikkate alındığında, bu alanda uluslararası üne sahip Yavaş'ın atanması, Merkez Bankası açısından "stratejik" önem taşıyor. 1964'de Edirne'de doğan Yavaş, 1980'de girdiği Boğaziçi Üniversitesi İşletme programını 1985'de üniversite birincisi olarak bitirdi. Ekonomi doktorasını University of Iowa'da 1991'de tamamladı. 1992'de Pennslyvania State Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak katıldı. Fakülte tarihinde ilk defa dört yıl içinde doçentlik almayı başaran Yavaş, 2001 yılında profesör oldu. Yavaş, 1999'dan bu yana Pennslyvania State Üniversitesi Gayrimenkul Çalışmaları Enstitüsü direktörlüğünü yürütüyor. Yavaş'ın çok sayıda uluslararası bilimsel dergide makaleleri yayımlandı.