28 / 03 / 2024

moskova Comcity

moskova Comcity

Medvedev Rönesans’ın Comcity projesini gezdi. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Rönesans Holding’in Moskova'da inşa ettiği Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinin önemli projelerinden biri olan Comcity şantiyesini ziyaret etti.

Dmitry Medvedev Rönesans’ın Comcity projesini gezdi!

Moskova’nın en büyük iş ve ticaret merkezlerinden biri olan Comcity projesini Medvedev, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte ziyaret ederek, projenin aşamalarıyla ilgili bilgi aldı...

Dmitry Medvedev Comcity şantiyesini ziyaret etti!

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Rönesans Holding’in inşa ettiği Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinin en önemli projelerinden Comcity şantiyesini ziyaret etti. Comcity Projesi, şehrin yeni büyüyen bölümünde adeta yeni bir şehir kuruyor.

Moskova'da milyon dolarlık konutlar kapışılıyor!

Ocak'ta Moskova'da değeri 1 milyon doların üzerinde 86 konut satıldı. Konuya ilişkin konuşan sektör uzmanları, elit konut piyasasında krizin sona erdiğini ve piyasayı çok iyi bir yılın beklediğini söylüyor.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Moskova Sheremetyevo Havalimanı’na Rönesans İnşaat imzası!

Moskova Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı B ve C terminallerinin yapımını üstlenen Rönesans İnşaat, Rusya’nın en büyük havalimanı olan Sheremetyevo’nun 1 No’lu pistini 10 ay gibi rekor bir zamanda yeniledi.

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

Moskova'da konut proje teslim süreleri uzadı!

Rusya Moskova'da "Yeni Moskova" tabir edilen alan dışında inşaatı tamamlanarak satışa hazır duruma gelen konut metrajı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 26'lık düşüşle 2,12 milyon metrekareye kadar geriledi.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Moskova'da inşaat sektörü zirveden düşüyor mu?

Moskova’da inşaat sektöründe satış hacmi Ocak-Ekim 2020 döneminde, geçen senenin ilk 10 ayına göre yüzde 16,8 arttı ve 540 milyar rubleye (7 milyar dolar) ulaştı. Başkentte 2020’nin ilk 10 ayında 40 bin 194 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 fazla. 

SO Moskova 2023'te açılacak!

ANT Grubu kuruluşu ANT Development gayrimenkul yatırım şirketi ve uluslararası otel işletmecilik grubu ACCOR bugün, dünyanın en lüks life-style otel markalarından ‘SO/Hotels&Resorts’ markasının, Moskova’nın en prestijli komplekslerinden Poklonnaya9 Residence Kompleksinde açılması için imza attı.

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Moskova'da ikincil konut pazarı yüzde 18 azaldı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da ikincil konut pazarında yüzde 18'e varan düşüş yaşandığı açıklandı. 

Moskova'da lüks konut fiyatları yüzde 4,2 arttı!

Moskova'da lüks konut fiyatlarında 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 4,2 artış yaşandı. 2019'un 4. çeyreğinde 47'nci sırada olan Moskova, 2020'nin ilk çeyreğinde elit konut fiyatlarının en çok arttığı üçüncü şehir oldu...

Moskova’da inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı!

Rusya'nın başkenti Moskova’da kısıtlamaların kaldırılmasıyla sanayi ve inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı.

moskova Comcity Haberi

moskova Comcity

Moskova’nın en büyük iş ve ticaret merkezlerinden biri olan Comcity projesini Medvedev, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte ziyaret ederek, projenin aşamalarıyla ilgili bilgi aldı. Medvedev ve beraberindekilere Rönesans İnşaat Rusya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol eşlik etti.


Cenk Düzyol, 4 aşamadan oluşacak projenin, 196 bin metrekarelik alanda inşa edilen ilk aşamasının, 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.


430 bin metrekare

Düzyol, “Rönesans olarak Moskova bölgesinde, Comcity projesinin yanısıra, 12 ayrı projemiz bulunuyor. Rusya’nın kalbi Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde inşaatını gerçekleştirdiğimiz projelerinden olan iki farklı kule yatırımımız ise son hızla devam ediyor. Rönesans Holding’in kendi yatırımı olan bu proje, 1.3 milyar dolara mal olacak” dedi.

Moskova Çevre Yolu (MKAD) ile çevrili Moskova’nın dışında yer alan mikro bölgeler...