29 / 03 / 2024

moskova emlakları

moskova emlakları

Avrupa'nın önde gelen 500 gayrimenkul yatırımcısı, Moskova ve İstanbul'u, Avrupa'da emlak ve müteahhitlik yatırımlarına en uygun şehirler olarak belirledi.

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

Moskova'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Rusya'nın başkenti Moskova'da konut fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Emlak şirketleri kent genelinde konut fiyatlarında yüzde 5 yükselme kaydedildiğini dile getirdi.

Moskova'daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Moskova’nın merkezinde bulunan, 1958 yılında Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak yapılan tarihi Pekin Oteli, 4,8 milyar ruble bedelle, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı.

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Moskova'da ev kiraları ne kadar?

Moskova’da kiralık lüks konutlara en fazla talep gösterilen semtler belirlendi. Listenin ilk sırasında Arbat yer alıyor. En fazla lüks ev kiralanan diğer yerler ise Lubyanko ve Kitay-Gorod metro istasyonları civarı oldu.

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Moskova'da en pahalı konutlar hangi semtlerde?

Moskova’da ev fiyatlarının en pahalı olduğu yerler açıklandı. Açıklanan verilere göre; listenin ilk sırasında Patriarşiye Prudı bulunuyor. Patriarşiye Prudı’de ikinci el evlerde ortalama metrekare fiyatı 1 milyon 310 bin ruble oldu.

Moskova'nın en elit konut projesini Türk firması ANTTEQ üstlenecek!

Türk inşaat firması ANTTEQ Rusya'nın başkenti Moskova'nın en elit konut projesi olan Skyview'in inşaatını üstlendi. 

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

Moskova'da milyon dolarlık konutlar kapışılıyor!

Ocak'ta Moskova'da değeri 1 milyon doların üzerinde 86 konut satıldı. Konuya ilişkin konuşan sektör uzmanları, elit konut piyasasında krizin sona erdiğini ve piyasayı çok iyi bir yılın beklediğini söylüyor.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Moskova Sheremetyevo Havalimanı’na Rönesans İnşaat imzası!

Moskova Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı B ve C terminallerinin yapımını üstlenen Rönesans İnşaat, Rusya’nın en büyük havalimanı olan Sheremetyevo’nun 1 No’lu pistini 10 ay gibi rekor bir zamanda yeniledi.

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

moskova emlakları Haberi

moskova emlakları

Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers'ın gayrimenkul sektörünün kar amacı gütmeyen lider kuruluşu Urban Land Institute'la ortaklaşa gerçekleştirdiği "Avrupa Emlak Piyasasında Gelişmekte Olan Trendler 2008" araştırmasında bir yıl önce 11'inci sırada bulunan İstanbul 2'nciliğe yükselirken, 19'uncu sıradaki Moskova liste başı oldu. Araştırmada geçen yıl 9'uncu sırada bulunan Almanya'nın liman kenti Hamburg, bu yıl 3'üncülüğe yükselirken Münih, 4'üncü sıradaki yerini korudu. Geçen yılın birincisi Paris, bu kez 5'inciliğe inerken Avrupa emlak pazarının eski gözdesi Londra ise mortgage krizi nedeniyle bu yılki sıralamada 15'inciliğe geriledi. Londra, aynı araştırmada geçen yıl Paris'in ardından 2'nci sıradaydı.