29 / 03 / 2024

MÜFED

MÜFED

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çektiklerini, ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi.

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri seçim sonucunu değerlendirdi!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkmasıyla gözler, sonuçların ekonomik yansımalarına çevrildi. İzmir'de inşaat sektörünün temsilcileri, seçim sonuçlarını sıcağı sıcağına değerlendirdi..

Necip Nasır: Arazi yetersizliği inşaat sektörünü etkiliyor!

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini bildirdi.

İzmir kentsel dönüşümle değer kazanacak!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı Necip Nasır, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan 'ı makamında ziyaret etti; toplantıya kentsel dönüşüm konusu damgasını vurdu.

FED faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?

FED'in faiz kararı merakla beklenirken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Fed faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?" diyerek bu sorunun yanıtını verdi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Altın yükselişe geçti! 1 gram altın ne kadar oldu? 2 Kasım Perşembe canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın dördüncü ,işlem gününde yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Dün Fed'in faiz kararı sonrası bugün altında yükseliş başladı. Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, çeyrek ve tam altın kaç lira? 2 Kasım Perşembe canlı altın fiyatları.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED faiz artırdı: Dolar düşer mi, artar mı?

FED faiz artışına gitti. Bu kararın ardından vataşlar "Dolar düşer mi, artar mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Fed'in eli rahatladı mı? Faiz kararında artırım pas geçilir mi?

Fed faiz kararını 1 Şubat'ta açıklayacak. Piyasalarda olumlu bir hava estiriliyor. Peki piyasalar haklı çıkacak mı? Fed'den beklenen yumuşama adımı gelecek mi?

ABD'den gelen iyimser veri Fed'i yavaşlatacak mı? Fed yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak?

ABD'de enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımında yavaşlayacağı ve sıkı para politikasını gevşeteceği beklentilerini artırdı.

Fed faiz kararı öncesi euro kaç TL? Euro bugün ne kadar? 2 Kasım 2022 euro kuru

Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan Fed faiz kararına çevrildi. Fed kararı öncesi döviz kurlarında hareketli grafik görülüyor. Euro güne düşüşle başlarken şu anda ne kadar oldu? Euro kaç TL? 2 Kasım 2022 euro/TL kuru.

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı! Kritik seviye aşıldı! 1 gram bile altını olan çabuk koşun! 2 Kasım 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları, Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Gram altın bugün  kritik seviye olan 1000 TL sınırını aşarak yukarı yönlü hareket ediyor. Peki çeyrek altın ne kadar? Yarım altın kaç TL? İşte 2 Kasım 2022 altın fiyatları.

Altında alım fırsatı ne zaman? Altın fiyatları nereye kadar düşecek?

Altın fiyatlarındaki düşüş alım fırsatı mı? Rusya'nın seferberlik ilanı altın fiyatlarını artıracak mı? Fed'in faiz artımı altın yatırımcısını nasıl etkileyecek? Altın almak isteyenler hangi fiyatı beklemeli? İşte Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Evren Devrim Zelyut'un altınla ilgili tahminleri...

MÜFED Haberi

MÜFED

Müteahhitler Federasyonu'na (MÜFED) bağlı 13 dernek arasında yer alan Buca Müteahhit ve İşadamları Derneği'nin (BUMİDER) 3'üncü olağan genel kurul toplantısı Buca Sini Köşk Restaurant'da gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Seyfullah Demir ve yönetim kurulunun güven tazelediği olağan genel kurul toplantısında, pan kurulu başkanlığını yürüten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çekmelerine de değinerek; ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi. Çimentocuların, İzmir'in içindeki fabrikalarla hem İzmirli'ye çimento tozunu yutturduklarını hem de çimentoyu fahiş fiyata sattıklarını öne süren Nasır, "Çimento firmaları hala sektör üstündeki kartelleşmiş yapılarını koruyorlar ve bu, sadece biz İzmirli müteahhitlere değil, tüm İzmir'e büyük zarar veriyor. Ancak biz İzmirliler'in hakkını aramaya ve meydanın boş olmadığını göstermeye devam edeceğiz. Bu yapıyla mücadelemiz sürecek....