19 / 04 / 2024

Muğla açıklarındaki depremler ne anlama geliyor

Muğla açıklarındaki depremler ne anlama geliyor

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında salı gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem ne anlama geliyor?

Muğla Marmaris'te 4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Son dakika Muğla - Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

Son dakika AFAD tarafından Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı.

TOKİ Muğla projesinde son dakika! 546 konutluk yeni proje için tarih açıklandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Muğla'da 546 konutluk yeni proje inşa edecek. Merakla beklenen projenin ihalesi 30 Kasım'da yapılacak.

Son dakika! Muğla'da deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre, Muğla Datça'da deprem meydana geldi. İşte son depremler listesi...

Son dakika! Muğla Bodrum açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Muğla Bodrum açıklarında bugün saat 12.38 sıralarında bir deprem gerçekleşti. İşte son depremler...

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih açıklandı! 304 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Muğla projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Muğla projesi için yeni tarih açıklandı. TOKİ Muğla projesinde 304 konut yer alacak.

Muğla Bodrum açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem! Son dakika deprem oldu!

AFAD, Muğla Bodrum açıklarında saat 10.49 sıralarında 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. İşte son dakika deprem listesi...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı. Seydikemer ilçesinde inşa edilecek olan 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

SON DAKİKA! Muğla açıklarında 5 şiddetinde deprem!

Son dakika haberi... Muğla açıklarında 5 şiddetinde deprem meydana geldi.

TOKİ Muğla projesi için düğmeye bastı! O ilçede tam 574 ucuz konut inşa edilecek!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Muğla projesinin ihalesini 12 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştiriyor. 

Muğla açıklarındaki depremler ne anlama geliyor Haberi

Muğla açıklarındaki depremler ne anlama geliyor

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında salı gecesi yaşanan 5.1 büyüklüğündeki deprem, özellikle Bodrum, Marmaris, Datça ile Yunan adalarında şiddetli şekilde hissedildi. Peki bu deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Hürriyet gazetesinden İsmail Sarı'ya anlattı.

Son yıllarda Ege Denizi ve çevresinde yaşanan depremlerin sayısı yükseldi. İzmir’de yaşananlar hala akıllarda… Bölgede hareketlilik sürüyor. Geçen ay Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, Larissa'nın 24 kilometre kuzeybatısında yerin 7.8 kilometre derinliğinde deprem kaydedildiğini duyurmuştu. Büyüklüğü de 6.0 idi. Özellikle Tesalya, Volos, Selanik, başkent Atina ve Meriç'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Dün de Datça açıklarında AFAD verilene göre 5.1, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre de 5.3 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Ege Denizi’nde ve Datça açıklarında gerçekleşen depremlerin nasıl yorumlanması gerektiğini açıklayan Jeofizik Yüksek...