20 / 04 / 2024

Muğla Bozburun Yapılaşma

Muğla Bozburun Yapılaşma

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Muğla'da kaçak yapılaşmayla mücadelede drone ile denetim yapılıyor!

Muğla Bodrum'da başlatılan "Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği" çalışmaları kapsamında drone ile denetimler yapılıyor.

3. Havalimanı bölgesinde yeni yapılaşma mı başlıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında ''3. Havalimanı projesinin yapıldığı kuzey bölgesinde yeni bir yapılaşma mı başlıyor?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

İbadet yerleri yapılaşma şartları!

İbadet yerleri yapılaşma şartları ile ilgili hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte ibadet yerleri yapılaşma şartları..

Turizm alanlarında yapılaşma şartları!

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor. Peki, turizm alanlarında yapılaşma şartları nelerdir?

Sosyal mekanlarda yapılaşma şartları!

Sosyal mekan alanları ile sosyal mekanlarda yapılaşma şartları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. İşte sosyal mekanlarda yapılaşma şartları..

Yapılaşma Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek!

Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tabak, Ankara’nın gelişimini sürdürdüğünü ve artık merkez kavramının da değiştiğini anlattı. Tabak, “Yaşamkent, Çayyolu ve Temelli istikametine doğru ilerleyen yapılaşma, ilerleyen dönemde Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek” diye konuştu.

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları!

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte Ekim'de yürürlükte olacak yönetmelik hükümleri..

Sosyal alanlarda yapılaşma koşulları!

Sosyal mekanlar olarak da ifade edilebilen sosyal alanlarda yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği'nde yeniden düzenleniyor. İşte sosyal alanlarda yapılaşma koşulları..

Ticaret alanı yapılaşma koşulları!

Ticaret alanlarında yapılabilecek yapılar ile yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamınsa açıklanıyor. İşte ticaret alanı yapılaşma koşulları..

Konut alanı yapılaşma şartları!

Konut alanı yapılaşma şartları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte konut alanı yapılaşma şartları..

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği'nde açıklandı. İşte parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları 2017..

Muğla Bozburun Yapılaşma Haberi

Muğla Bozburun Yapılaşma

Muğla’nın adını Bozburun Yarımadası’ndan alan Bozburun kasabasında artan insan yükü ve insan kaynaklı kirlilik nedeni ile ortaya çıkan tehlikeler Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ile Bozburun Yat Kulübü tarafından düzenlenen çalıştayda ele alındı. Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Çalıştayda Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Turizmin gelişmekte olduğu kasaba

Muğla’nın sevilen kasabalarından biri olan Bozburun kasabasında butik tatil için uygunluk ile birlikte geleneksel gulet tekne yapım atölyelerinin yer alması kasabanın tercih edilme oranını artırıyor. Kasaba, denizi, ormanı ve arkeolojik açıdan önemi ile her sene turizm potansiyelini geliştiriyor. Bozburun kasabasında turizmin gelişmesine bağlı olarak artmakta olan insan kaynaklı kirlilik için harekete geçildi.

Çalıştay düzenlendi

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı ve Bozburun Yat Kulübü tarafından bir çalıştay düzenlendi. Düzenlenen çalıştaya 21...