25 / 04 / 2024

Muğla deprem

Muğla deprem

Elazığ, Manisa ve Akdeniz’de yaşanan depremlerin sonrasında Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ömer Alptekin yaptığı açıklamada uyarılarda bulunarak son durumları değerlendirdi.

Muğla'da 4,5 büyüklüğünde deprem!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi yakınlarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 05.57'de, Köyceğiz'e bağlı Otmanlar köyünün 9,8 kilometre kuzeyinde, yerin 3,7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Muğla'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Muğla ve ilçelerinde 1-26 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 1.0 ile 4.2 arasında değişen 229 depremin meydana gelmesi endişe yarattı. Prof. Dr. Ahmet Ercan konu ile ilgili konuştu.

Bodrum'da 4.2 şiddetinde deprem!

Gece Kütahya Simav'da meydana gelen deprem sonrası saat 07.05'te merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Muğla'da 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, saat 17.55'te Muğla Ula'da yerin 6,20 kilometre derinliğinde, 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Muğla'da 4,3 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 11.20'de Köyceğiz ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin 10,34 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Muğla'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD internet sitesinden alınan bilgiye göre, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Öte yandan bugün saat 06.16'da da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

Muğla'da 4.6 şiddetinde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 08.16'da, Ula ilçesine bağlı Turgut köyü civarında, yerin 12,9 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Muğla'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 8,02 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre saat 01.24'te merkez üssü Akdeniz - Doğu Baseni (Muğla açıkları) olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Fethiye'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 25,43 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Muğla Marmaris'te 4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Son dakika Muğla - Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

Son dakika AFAD tarafından Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Muğla'da deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre, Muğla Datça'da deprem meydana geldi. İşte son depremler listesi...

Son dakika! Muğla Bodrum açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Muğla Bodrum açıklarında bugün saat 12.38 sıralarında bir deprem gerçekleşti. İşte son depremler...

Son Dakika Muğla Marmaris'te korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Muğla'nın Marmaris ilçesinde deprem oldu. Saat 18:45'te gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...

Son Dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Muğla'da deprem oldu

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Muğla'da gece 03:29'da deprem oldu. İşte detaylar...

Muğla Bodrum açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem! Son dakika deprem oldu!

AFAD, Muğla Bodrum açıklarında saat 10.49 sıralarında 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. İşte son dakika deprem listesi...

SON DAKİKA! Muğla açıklarında 5 şiddetinde deprem!

Son dakika haberi... Muğla açıklarında 5 şiddetinde deprem meydana geldi.

Muğla açıklarındaki 5.1'lik deprem ne anlama geliyor?

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında salı gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem ne anlama geliyor?

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılma tehlikesi altında!

Muğla Datça'da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra, Hükümet Konağı için yıkılma riskinin bulunduğuna ilişkin rapor verilmişti. İki ayrı depremin ardından yeniden hasar görmesi, yetkilileri harekete geçirdi.

Muğla deprem Haberi

Muğla deprem

Elazığ, Manisa ve Muğla’da gerçekleşen son depremler vatandaşlara panik ve tedirginliğe yol açtı. Depremler birçok soruyu beraberinde getirirken uzmanlar tarafından açıklamalar yapıldı. Konuya yönelik son açıklamayı ise Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ömer Alptekin yaptı. Canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Ömer Alptekin, bölgelerin deprem üreten bir yer olduğunu ve bundan sonrada üretebileceğini vurguladı.

O bölgeyi uyardı

Ünlü uzman, bir bölgemizin çok aktif olduğunu  ve 7 şiddetinde bir depremin şaşırtıcı olmayacağını söyledi.


Prof. Dr. Ömer Alptekin yaptığı açıklamada;

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ömer Alptekin: "Türkiye'de olan depremlerin hemen hepsi Afrika levhası ile Arabistan levhasının Ege-Anadolu bloğunu sıkıştırması ile oluyor. En büyük depremler Kuzey Anadolu Fay hattı boyunca yaşanıyor. Bu zon aktif olan bir zondur, bugüne kadar birçok deprem üretmiştir....